Logo texelsecourant.nl
Foto: Willem Sangers

Feyenoord wint pupillentoernooi

  Sport

Feyenoord is winnaar geworden van de twintigste editie van het Bregkoog Pupillentoernooi dat dit weekend gehouden werd in De Koog. In de finale werd met maar liefst 1-5 afgerekend met aartsrivaal Ajax.

Zoals gewoonlijk zat de organisatie van het toernooi strak in elkaar. Grote clubs als Feyenoord, Ajax, PSV, het Duitse Schalke 04 en het Belgische Racing Genk hadden hun F-jes weer naar Texel gestuurd en zij beleefden stuk voor stuk een prachtig weekend. Dit gold ook voor de andere deelnemers en de Texelse teams. Onze eigen eilandteams hadden het zwaar tegen de potentiële wereldtoppers. Zo ging De Koog met maar liefst 0-14 onderuit tegen Racing Genk. Het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot. Van de Texelse clubs was het eerste team van Texel'94 de beste. Zij eindigden op een verdienstelijke achtste plaats.

Zaterdag was het fris rond het veld, zondag deed de zon al stukken beter haar best. Ook het Texelse publiek wist de Koger velden weer goed te vinden. Als er al een tegenvaller was: de organisatie kreeg geen toestemming om de bal af te leveren met een parachute, iets dat al jarenlang traditie was. Het verzoek werd afgewezen in verband met het broedseizoen.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
reageer als eerste
Meer berichten