Logo texelsecourant.nl
In 2016 verraste Texel'94 met winst op Ajax.
In 2016 verraste Texel'94 met winst op Ajax.

Texelse teams strijden weer tegen topteams

  Sport

In De Koog wordt zaterdag en zondag de twintigste editie van het Bregkoog Pupillentoernooi gehouden. Een jeugdteam van De Koog en twee jeugdteams van Texel'94 nemen het onder meer op tegen Ajax, Feyenoord, Schalke 04, Racing Genk en titelverdediger PSV

Van de overkantse teams doen de F-jes mee, voor de leeftijdgrens van de Texelse spelers geldt dat ze zijn geboren in het jaar 2007/2008. "Het is prachtig om te zien dat teams in september al bellen dat ze nog geen uitnodiging hebben gehad. Wij hoeven geen teams uit te nodigen, zij willen hier graag spelen."

Ondanks dat er veel hetzelfde blijft, zijn er een paar veranderingen. De grootste verandering is de intrap. "Die kleintjes hebben vaak nog moeite met de ingooi. Daarom hebben we ook hier de intrap ingevoerd. In den lande gebeurt dit al bij veel bij deze leeftijdsklasse. Verder wordt er dit jaar ook een beste keeper van het toernooi gekozen. We hadden al een bokaal voor de beste speler van het toernooi en voor de Koger pupil die tegen Ajax weet te scoren", geeft secretaris Jan van Beek aan. 

S.V Oosterend heeft dit jaar helaas geen jeugdteam op de been kunnen brengen. Het pupillentoernooi begint zaterdag om 9:30 uur en op zondag om 9:00 uur. De grote finale start zondag om 12:15 uur.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
reageer als eerste
Meer berichten