Logo texelsecourant.nl

Eerste resultaten Texelse golfteams bemoedigend in landelijke NGF competitie

  Sport

De beste dames-, heren- en seniorenteams van Golfclub De Texelse zijn goed van start gegaan in de door de Nederlandse Golf Federatie (NGF) georganiseerde competitie waaraan landelijk meer dan 2400 golfteams meedoen. In poules van vijf waarbij je nooit op je eigen 'home-course' speelt, wordt over vier wedstrijden middels verschillende spelvormen de poulewinnaar bepaald waarna al dan niet directe promotie volgt.

Uitkomende in de 1-ste klasse wint Dames 1 op Golfclub Heiloo haar openingswedstrijd met 12-6 van Dames 2 van de Koninklijke Haagsche. Agnes van Rijkom blinkt uit bij haar debuut door zowel de 9 holes Greensomes (samen met captain Thea Bakker) als haar 18 holes singles te winnen. Ook Anita Hiemstra, in het dagelijks leven manager van De Texelse Golfbaan, brengt de volle winst binnen voor de dames.

Volgens captain Antoine Kersten van Heren 1 is handhaving in de 2-de klasse dit jaar het hoogst haalbare omdat er onder andere gespeeld moet worden tegen twee uit de 1-ste klasse gedegradeerde teams. Maar na de 10-8 winst op één van die twee degradanten, Westfriese 1, wordt er tijdens de terugreis vanuit Velsen-Zuid wellicht toch stiekem gehoopt op meer. Vooral Menno Schuijl maakt indruk door zowel zijn Foursome (samen met Laurens Groothuis) als zijn singlepartij (met 6 om 5) te winnen.

Heren senioren 1 heeft al twee wedstrijden gespeeld én gewonnen. Leo Saal, uitkomend voor Heren senioren 1 heeft vooralsnog een 100% score en deze clubkampioen strokeplay senioren van 2017 is daarmee een ware steunpilaar voor het team. Door beide overwinningen, 10-8 op Dirkshorn 1 en 11-7 op Zaanse 1, zullen de heren zich in ieder geval handhaven in de tweede klasse van de vrijdagcompetitie.

Golfclub De Texelse
één van de gezelligste golfclubs van Nederland
Meer berichten