Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Tour de Lasalle start met Texelse omloop

Sport

Uitdagende omstandigheden voor wielrenners tijdens de Texelse Omloop, donderdagavond de eerste etappe van de Tour de Lassalle. Winnaar werd Twan Brusselman.

“Een leuke koers, maar ook een pittige rit”, typeerde Collin Westbroek na afloop. De 16-jarige renner van de ploeg WPGA waarin ook Texelaar Liam Witte rijdt, eindigde als tweede, gevolgd door nummer drie Berend Bervoets.

De beslissing viel in de eindsprint, waarbij Brusselman zijn wiel een fractie eerder over de finishlijn op Zuid Haffel tegenover de Georgische begraafplaats drukte. 

Minder fortuinlijk was Westbroeks teamgenoot Jesse den Otter. De koers was nog maar amper begonnen toen de jonge renner betrokken raakte bij een valpartij op Zuid Haffel. Daarbij gingen naar verluidt een stuk of twaalf renners tegen het asfalt. Den Otter bleef geblesseerd en met een kapotte fiets achter. 

Er werd stevig doorgereden, snelheden liepen met wind mee op tot een kilometer of 60 per uur, gemiddeld stond de teller van Westbroek na afloop op circa 45 kilometer. 

Het deelnemersveld viel na de start snel uiteen in een langgerekt peloton en hier en daar kleinere plukjes renners. De plaatselijk smalle wegen en de wind maakte de koers extra uitdagend. “Het was overleven in het peloton”, zei Westbroek.

Van de ploeg van Wielersport Texel handhaafden Martijn Drijver, Niels Jeroen Bos en Bram Parmentier zich in het peloton, evenals Liam Witte van WPGA. Bijschrift - Credit

Twan Brusselman finisht als eerste, gevolgd door Collin Westbroek en Berend Bervoets. 

Afbeelding
Bouw en installatie Thijssehuis voorlopig gegund Algemeen 2 uur geleden 16
Afbeelding
Word jij onze nieuwe dierverzorger? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Deelnemers 'Pakje Kunst' in Novalishoeve Cultuur 5 uur geleden 2
Afbeelding
'Happy Single' in Cinema Texel Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Schouw sloten begint op 16 oktober Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 21 september 2023 Algemeen gisteren
Afbeelding
Negen verenigingen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 21 sep., 14:28 1
Afbeelding
Thijssehuis gaat definitief door Politiek 21 sep., 07:30 58