Alles golfdames op de trap van het clubhuis van Kavel II Beemster
Alles golfdames op de trap van het clubhuis van Kavel II Beemster

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

Golfclub De Texelse is is opgericht op 31 maart 1994.

Vierde plaats voor golfdames

Sport

Golfbaan Kavel II Beemster in Middenbeemster is een prachtig, goed onderhouden negen holes golfbaan, gelegen in een in 1999 door de UNESCO bekroond werelderfgoed. Begin 17-de eeuw werd deze polder namelijk onder bezielende leiding van Jan Adriaanszoon Leeghwater door 43 windmolens drooggelegd en het aldus gewonnen land omgezet in landbouwgrond. In 1612 werd begonnen met het aanleggen van kavelsloten, wegen en boerderijen volgens een strak geometrisch patroon en daarna konden boeren aan de slag om met paard en platte wagen het hooi van de vruchtbare akkers te halen. Inmiddels zijn de windmolens vervangen door gemalen en in 2004 is, iets boven Purmerend, een klein gedeelte van het land ‘omgeploegd’ tot golfbaan.

En daar, op zondag, vindt de finaledag plaats van poule D223. Het is een zonovergoten dag en iedereen wordt hartelijk ontvangen door de dames van Kavel II.

De Texelse dames (27 holes) moeten de strijd aangaan tegen ANWB Golf 2, een sterk team met maar liefst vier single handicappers. Dat belooft wat. Toch gaat De Texelse 1 vol overgave de zware strijd aan. De 9 holes greensomes worden alle drie verloren, alhoewel het niet veel scheelt of Liesbeth van der Korst en Linda Johansson (met een gezamenlijke playing handicap die bijna twee keer zo hoog als dat van de twee opponenten) snoepen een puntje af van hun tegenstandsters; 1/2

Vaste waarde, Gerdi Reijers, wint natuurlijk haar 18 holes singles, met 5/4. Tweede dame, captain Elda Panoto. levert een superprestatie door met 3/2 haar tegenstandster, single handicapper, te verslaan.

Ook Van der Korst, uitkomend met handicap 21,3 moet het opnemen tegen een single handicapper. Op papier bij voorbaat een kansloze exercitie, maar daar denkt van der Korst toch echt anders over. Pas op de laatste hole moet zij zich gewonnen geven, ook een prestatie van formaat.

De andere dames, Remkje Visser, Linda Johansson en Pascale Bemelen zijn helaas een maatje te klein voor hun Beemster tegenspeelsters en verliezen alle drie met 2/3, maar ondanks het verlies moeten ook zij trots zijn op het behaalde resultaat. 

De einduitslag is 4-14 en een vierde plaats in de eindstand, want alleen van de gastvrouwen van vandaag is deze NGF-editie gewonnen. Toch niet slecht voor een nieuw team waarvan maar twee dames ooit eerder competitie heeft gespeeld.

Noordhollandse 1 uit Alkmaar wint met louter overwinningen de poule en promoveert naar de tweede klasse. ANWB 2 wordt tweede en Houtrak 1 derde.

Afbeelding
Hulpdiensten rukken uit voor zinkend schip Algemeen 17 minuten geleden 1
Afbeelding
“Terug in liefdevolle verbinding met jezelf" Gezondheid 4 uur geleden
Afbeelding
Klanten Ekoplaza sparen voor voedselbank Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Texelaars naar wk mennen Sport 10 uur geleden 15
Afbeelding
Nieuw bij Artex: subgloaming (blacklight tekenen) Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Aansluiten bij het ritme van de natuur Column 11 uur geleden
Afbeelding
KNRM redt jacht met motorstoring Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
“Blijf in beweging om zo lang als mogelijk de balans te houden" Gezondheid 1 okt., 16:30