Sportvereniging De Koog

Remise voor De Koog

Op het Koger sportcomplex trad De Koog aan tegen D.W.O.W. uit Wieringerwerf. Ondanks het slechte weer stond er nog aanzienlijk wat publiek om ´de blauwe trein´ te aanschouwen.

Veel te genieten was er in de beginfase zeker niet, want De Koog keek al binnen zes minuten tegen een achterstand aan. Een vrije trap werd onhoudbaar in de bovenhoek gekegeld en daarna wordt er niet kordaat verdedigd: 0- Wel recht de thuisploeg de rug omstreeks de 35e minuut. Miko Honigh kreeg de bal er uit een voorzet van Rick Bijpost niet in, maar Joren Bakker schiet uit de rebound De Koog terug in de wedstrijd: 1-2. Een grote kans was er voor Andries Kuip. Na een prima aanval werd de bal breed gegeven door Miko Honigh, maar het schot van Kuip ging rakelings over. Kort voor rust staat De Koog even achterin te schutteren en helpt het D.W.O.W wederom in het zadel: 3-1.

Na de thee geeft De Koog de tegenstander wat meer weerstand in de opbouw en dat levert gelijk resultaat op. Daan Eelman kopt uit een hoekschop van Mike van Dorsselaer de 3-2 binnen.

Niet veel later doet Miko Honigh ook een duit in het zakje. Uit een scrimmage schiet hij de bal uit de draai tussen twee tegenstanders tegen de touwen: 3-3. In de 60e minuut kwam Perry Koorn voor Andries Kuip in de ploeg en valt Koen Geerlings in voor Mike van Dorsselaer. Geerlings was bezig aan zijn kortste invalbeurt ooit, want na twee minuten speeltijd ging hij in de ogen van de scheidsrechter te hard door op een tegenstander. Die liet hem vervolgens de rode kaart zien.

Tien minuten voor tijd krijgt De Koog nog een penalty mee die door aanvoerder Joren Bakker feilloos werd binnen geschoten: 4-3 Het team van, van Mario van Der Hert leek af te stevenen op een overwinning, maar dat gebeurde toch niet. Een raar moment tekende het slot van deze wedstrijd. Keeper Eddy Witte kwam in botsing met een speler die in hetzelfde duel de bal vervolgens breed gaf op een andere speler: 4-4 Voor die botsing kreeg Witte en een speler van D.W.O.W. de rode kaart omdat volgens de scheidsrechter er een handgemeen was ontstaan. Ook was er een speler van de Wieringers tegen de reclameboarding geklapt en moest met nekklachten door de ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. De wedstrijd werd hierdoor ongeveer 20 minuten onderbroken maar de eindstand veranderde niet meer.

"Vanmiddag heb ik een knotsgekke wedstrijd gezien, waarin alles voorbij kwam. Ik had vooraf m'n jongens laten ontvallen, om met de belangrijke wedstrijd in het vooruitschiet, vandaag er een beetje met de rem op te spelen. Sommige jongens hadden de handrem vol aangetrokken, want binnen zes minuten staan we uit het niets 0-2 achter. Dat zeg ik dus ook nooit meer. Wel herpakken we ons knap en komen we zelfs nog op een 4-3 voorsprong. Jammer dat dan toch nog 4-4 wordt maar met deze uitslag kan ik prima leven. Een punt tegen deze sterke nummer drie van de ranglijst vind ik een knappe prestatie. De drie rode kaarten van vanmiddag (twee voor De Koog en een voor D.W.O.W.) geeft de wedstrijd een beetje een grimmig karakter, terwijl dit helemaal geen onvriendelijke wedstrijd was. Ook de drie rode kaarten en een ambulance op het veld zijn geen wekelijkse taferelen. Ik hoop trouwens dat de schade meevalt voor die jongen", stelt Mario van Der Hert."

Volgende week speelt De Koog een uitwedstrijd tegen SRC uit Schagen.
Aanvang 14:00 uur

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 4 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2