Texel'94, met op de foto Pim de Lugt, Ralph Slik en Sander de Haan, maakt zich op voor de kampioensstrijd.
Texel'94, met op de foto Pim de Lugt, Ralph Slik en Sander de Haan, maakt zich op voor de kampioensstrijd. Foto Willem Sangers

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Bij Texel'94 is de spanning te snijden

Sport

Het is lang geleden dat Texel'94 kampioen is geweest. Wel bijna, maar net niet. Nu is de eerste plaats binnen handbereik. Met nog twee wedstrijden te gaan moet zondag worden gewonnen van Westfriezen en moet Spartanen gelijk spelen of verliezen.

"Ik voetbal al vanaf mijn zestiende in het eerste, maar zó dicht bij het kampioenschap als nu ben ik nooit geweest." Jeroen Vlaming, nu 30 en sinds jaar en dag onderdeel van de selectie van Texel'94, kijkt met spanning uit naar de wedstrijd zondag tegen Westfriezen.

Concurrentie

De Texelaars staan twee punten vóór op concurrent Spartanen. Met nog twee wedstrijden te gaan kan Texel'94 zondag kampioen worden. Mits Spartanen tegen Helder gelijkspeelt of verliest. Anders valt de beslissing een week later. De tijd dat Texel'94 1 kampioen werd is alweer een hele tijd geleden. Met zijn beste vriend Pim de Lugt was hij wel eens dichtbij het kampioenschap. "Helaas verloren we de beslissingswedstrijd tegen JVC. Dit jaar valt alles goed. We hebben een mooie aanwas van jonge spelers die dit niveau aan kunnen. Stijn Arends, 17 jaar, is een toppertje. Jurrien Röpke doet het ook fantastisch. Het team klopt, we scoren op dit moment makkelijk." Over zondag: "Westfriezen heeft nog de kans de nacompetitie te ontlopen. Dus we willen alle twee winnen. Van onze kant is zeker geen sprake van onderschatting. Aan het eind van de rit mogen we het niet meer uit onze handen laten glippen. Het meest unieke is dat we naar de tweede klasse kunnen promoveren. Nog nooit gebeurd. Dan spelen we het hoogste in de hele Kop van Noord-Holland."

Allemaal vrienden

Teamgenoot Niels van Zuilen (25): "Het is hartstikke spannend en ook leuk. Een tijd terug dat we zo om het kampioenschap hebben gestreden. Voorgaande jaren liep het wat minder, dit seizoen klopt het gewoon. Weinig blessures, we zijn het hele seizoen redelijk compleet. Met spelers als Lesley Koning en Bart de Lugt heb ik mijn hele voetballeven in hetzelfde team gezeten. Andere jongens spelen ook al langer met elkaar. We zijn allemaal vrienden van elkaar. Ook buiten het voetbal om, gezellig met z'n allen. Zondag moeten we alles op alles zetten om te winnen. We doen geen speciale dingen van tevoren, gewoon voetballen zoals we altijd doen, dan komt het vanzelf goed."

"De sfeer in het team is super", vertelt Sander de Haan. Zijn positie is eigenlijk rechtsbuiten, maar door blessures van Dennis Daalder speelt hij nu vooral op het middenveld. "We zitten goed in de wedstrijd, het stukje geluk dat we vorig jaar ontbeerden hebben we nu wel. Het scheelt ook dat we een goede aanwas hebben bij de jeugd. En er wordt voor elkaar gewerkt." Veel teamgeest dus. Dennis staat al zeven jaar in het eerste, met 28 jaar zit hij qua leeftijd aan de bovenkant. "Ik ben bijna aan mijn taks. Met de junioren ben ik wel eens kampioen geworden, maar dit is hartstikke spannend. Het kampioenschap leeft enorm in de groep. Een inschatting over zondag kan ik niet maken, maar ik ben ervan overtuigd dat het goed gaat komen."

Spelers van Texel'94 hebben inmiddels contact gehad moet voetballers uit Den Helder, in de hoop dat zij er tegen Spartanen nog een schepje bovenop doen. De thuiswedstrijd van Texel'94 tegen Westfriezen begint om 14:00 uur.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 8 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 11 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 13 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 15 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00