Logo texelsecourant.nl
Foto:

Snertloop in De Slufter

  Sport

In De Slufter wordt zaterdag de jaarlijkse Snertloop gehouden. De inschrijving is vanaf 14:30 uur in het Sluftercafé, deelname kost €10,- per persoon. Er kan gekozen worden uit drie verschillende afstanden; 7, 11 en 16 kilometer.

Elke deelnemer, jong en oud, kan aangeven welke afstand de voorkeur heeft en krijgt vervolgens een gidsloper toegewezen. Wandelaars zijn ook van harte welkom op de geheel bewegwijzerde route van 7 kilometer. Omdat hier geen gids voor nodig is kunnen wandelaars direct na inschrijving vertrekken.

De hardlopers die de langste afstand rennen, vertrekken als eerste lopers om 15:00 uur. Hardlopers die kortere afstanden lopen vertrekken later, zodat de groepen ongeveer gelijk finishen om vervolgens gezamenlijk een heerlijke kom erwtensoep te eten in het Slufterrestaurant.

Goede doel

De Texelrunners hopen op veel deelnemers aan deze mooie snertloop. Het geld gaat naar de Roparun en wordt besteed aan gezinnen die door de ziekte kanker getroffen zijn. De Roparun is van Parijs of Bremen naar Rotterdam over 530 of 560 kilometer, en daarmee de langste non-stop estafetteloop ter wereld. De Roparun is op Pinksteren en duurt van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni. De Texelrunners doen dit jaar voor de negende keer mee en starten vanuit Bremen. Voor meer informatie kijk op: www.roparuntexel.nl

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik vind het jammer dat de Sportraad ermee stopt.Reageren!