Logo texelsecourant.nl
Denise Betsema.
Denise Betsema. (Foto: Roegiers Patrick)

Denise Betsema naar eerste plaats op UCI-ranking

  Sport

De Texelse veldrijdster Denise Betsema staat weliswaar al maanden op non-actief, ze is wel gestegen naar de eerste plaats op de UCI-ranking

Betsema is met vijftien overwinningen de zegekoningin van afgelopen seizoen. Dat eindigde in mineur nadat in april bekend werd dat ze bij een dopingcontrole na de wereldbekermanche in Hoogerheide op 27 januari positief had getest op anabole steroïden.

De zaak is complex en nog in onderzoek, Betsema heeft het gebruik van verboden middelen altijd stellig ontkent. Wel werd ze door haar ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal in afwachting van de uitkomst op non-actief gezet. Tot dusver rijdt ze dus geen wedstrijden. Toch is ze de nieuwe nummer 1 van de wereld geworden. Hoe kan dat?

Betsema sloot het seizoen 2018-2019 af op de derde plaats van de UCI-ranking. Maar omdat nummer 2 Marianne Vos en nummer 1 Sanne Cant vorige maand niet naar de Verenigde Staten zijn afgereisd voor de wereldbekercrossen van Iowa City en Waterloo - waar ze vorig jaar allebei hoog eindigden - hebben ze veel punten verloren op de UCI-ranking.

Betsema was er vorig seizoen niet bij in de VS en heeft haar puntenaantal dus behouden, waardoor ze nu bovenaan staat.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!