2018: Start van de Dokter Wagemaker.
2018: Start van de Dokter Wagemaker. Foto: Hanneke Roeper

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Halve Marathon past finish en programma rond finish aan

Sport

Na 12 jaar waarin het weer de Texel Halve Marathon altijd goedgezind is geweest, zijn de voorspellingen voor de 13e editie zondag 29 september uitdagend. Er wordt regen en veel wind verwacht.

Gezien de verwachte omstandigheden heeft de organisatie besloten de finish en het programma rond de finish aan te passen. Om geen onnodige inspanningen van lopers te vragen zal geen gebruik worden gemaakt van de geplande podium-finish. Deze hartverwarmende finish houden lopers tegoed bij een volgende editie als er wel toeschouwers te verwachten zijn.

Op en rond het finishplein zullen extra tenten worden geplaatst om de lopers die zijn gefinisht op te vangen. Ondanks dit dien je rekening te houden met beperkte capaciteit. Volg de instructies van de medewerkers.

Het gehele podium programma met o.a. de prijsuitreiking en optreden van Kees & Co zal naar binnen worden verplaatst. Deze zullen nu plaatsvinden in 'Question Plaza' gelegen direct aan de Groeneplaats achter Hotel De Lindeboom.

De organisatie adviseert lopers zich vóór de start goed voor te bereiden op regen en wind en in ieder geval 'warm en vol energie' aan de start te verschijnen. "Zorg voor de juiste kleding tijdens het hardlopen bijv. wind/regen jas en neem eventueel extra energie mee voor onderweg in de vorm van energie reep of drank. Neem voldoende warme en droge kleding mee voor na de finish. Een handdoek is handig. Verpak je spullen goed!"

De nieuwe TXL sporthal is nog niet beschikbaar, in de oude Ons Genoegen zijn douche-faciliteiten beschikbaar.

Het parcours blijft waarschijnlijk ongewijzigd. Het parcours van de Halve Marathon kent enkele extra zware doorkomsten (o.a. duinen en strand) welke door de omstandigheden nu nog zwaarder zullen zijn. Voor deelnemers van de 10 kilometer, en vooral de 6 van Den Hoorn, zal de wind van achteren wellicht de verwachte regen compenseren.

Het tijdschema, met de start omstreeks 12:30 uur, is ook niet gewijzigd.

Het tijdstip dat de eerste bus naar de boot vertrekt is vervroegd. Vanaf 14:00 uur zullen de bussen naar de veerhaven gaan rijden. De laatste gratis bus vertrek zoals aangekondigd om 17:30 uur voor de boot van 18:00 uur.

In samenwerking met 'Texel kijken en luisteren' en Radio Texel wordt het evenement, van voor de start tot na de finish, in beeld en geluid gestreamd. De toeschouwers en supporters op het eiland die overdekt willen zitten kunnen evenals de thuisblijvers 'aan de vaste wal' het evenement dus actief volgen op het internet en via de radio.

Henk Cornelissen.
Texel deze Week 29 februari 2024 Algemeen 3 uur geleden
Het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg.
Inloop gemeentehuis voor vragen over WOZ Algemeen 8 uur geleden
Zonsopkomst boven het wad bij De Cocksdorp.
Opwarming Waddenzee op NPO 2 bij Focus Algemeen 11 uur geleden
Natuurcoach Erika Waaijer in de duinen.
Mooi, Gezond & in Balans Wandelcoach Erika: De natuur als spiegel Advertorials 15 uur geleden 1
Pieter en Natalja in de zaak aan de Brink in De Koog.
Fietsverhuur De Koog breidt breed assortiment uit Algemeen 28 feb, 16:00 13
V.l.n.r.: Ruben, John, Sander, Betsie en José.
Zaterdag 2 maar in de TXL Sporthal Fietsbeurs voor jong en oud: veiligheid voorop Advertorials 28 feb, 07:28 3
Afbeelding
Boekjes en Brabbels in de bibliotheek Algemeen 27 feb, 18:55
Yvonne Zomerdijk: In Bloei (2024) in Galerie Posthuys
Niet alleen de natuur op Texel ontwaakt, ook de kunstenaars van Galerie Posthuys presenteren zich in volle kleurkracht. In Bloei Cultuur 27 feb, 17:31 1