Logo texelsecourant.nl
Dorian van Rijsselberghe
Dorian van Rijsselberghe (Foto: Sailing Energy / World Sailing )

Dorian niet op podium in Enoshima

  Sport

Dorian van Rijsselberghe zeilt bij het Olympic Test Event in het Japanse Enoshima de afsluitende medallrace, maar een plek op het podium zit er niet meer in.

De tweevoudig Olympisch kampioen is bij de voorrondes van het windsurfen op de tiende plaats geëindigd en dat is net voldoende om aan de afsluitende medalrace mee te kunnen doen.

Het is geen verrassing dat Dorian buiten het podium valt; hij zou aanvankelijk niet eens mee doen aan het pre-Olympische toernooi omdat trainingsmaat Kiran Badloe al namens Nederland ging. Dorian werd vervolgens alsnog gevraagd mee te doen en dat lukte omdat een hardnekkige blessure aan zijn elleboog net op tijd weg was.

Op zijn site lifeofdorian.com gaf Dorian aan geen waarde te hechten aan het resultaat. "Je kan niets verwachten na twee maanden niks doen. Dit is echt de eerste week dat ik weer heb gevaren sinds mijn blessure. Als Usain Bolt twee maanden niet gaat hardlopen en dan opeens op de dag van de Olympische Spelen redelijk mee kan lopen maar niet op het podium staat, zal hij ook niet teleurgesteld zijn." 

De focus van Dorian ligt op het WK windsurfen dat van 22 tot en met 28 september op het Gardameer in Italië wordt gehouden. Dan strijden hij en Kiran Badloe onderling om het Nederlandse ticket windsurfen voor de Olympische Spelen die in 2020 in Tokyo worden gehouden. Dorian is regerend wereldkampioen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De snelheid op de verbindingswegen van en naar alle Texelse dorpen op 80 km/uur houden of naar 60 km/uur?Reageren!