Logo texelsecourant.nl
De tweede crossloop van ZDH in Den Hoorn.
De tweede crossloop van ZDH in Den Hoorn. (Foto: Willem Sangers)

Martijn van Haren wint crossloop ZDH

  Sport

Martijn van Haren uit Den Burg heeft vrijdagavond de tweede crossloop van ZDH in Den Hoorn gewonnen. Hij kwam op de acht km in 29:48 minuten als eerste over de streep.

Mirjam Plomp was met 44:31 min de snelste bij de vrouwen op de acht km. Jordy Vinke uit Oudeschild was met 29:59 min de snelste op de acht km veteranen.

De vier km voor de mannen was een prooi voor Chris Nieuwenhuis uit Zwolle (16:20 min). Margot van de Ven uit Den Burg werd eerste bij de vier km vrouwen in 19:51 min. Teun Nieuwenhuis uit Zwolle (broer van Chris) werd in 17:21 min eerste bij de vier km jeugd.

Mervin de Witte uit De Koog en Mirte Schuijl uit Den Hoorn werden eerste bij de miniloop van één km voor de jeugd. Mervin, die op blote voeten liep, eindigde in 3:31 min. Mirte eindigde in 4:20 min.

Noah Bakelaar, kleinzoon van Piet en Coby Bakelaar, eindigde als tweede bij de jongens op de miniloop in 3:44 min. Floris Jacob Toutenhoofd uit Heerenveen werd derde (3:47 min).

Tess Brandenburg uit Den Burg werd tweede bij de meisje op de miniloop (4:25 min) en de derde plaats was voor Fransien Toutenhoofd uit Heerenveen (4:31 min).

In totaal deden er 85 mensen mee aan de crossloop, van wie 24 kinderen aan de miniloop. De derde ZDH crossloop is komende vrijdag 26 juli.

Inschrijven is mogelijk vanaf 18:35 uur in de kantine van ZDH aan de Witteweg in Den Hoorn.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!