Logo texelsecourant.nl
Catamarans passeren de kop van het eiland.
Catamarans passeren de kop van het eiland.

Van Dam overallwinnaar Ronde om Texel

  Sport

Hans van Dam en Marius van Dam zijn zaterdag de overallwinnaars geworden van de 42ste Ronde om Texel.

Dat heeft de organisatie van de Ronde zondagavond bekendgemaakt. Het tweetal voer op een Formula 18 en had een gecorrigeerde tijd van 3.52.54 uur.

De tweede plaats in het overall-klassement was voor Teuntje van Es en Doortje Hörst in een Formula 16. De derde plaats ging naar het Engelse tweetal Grant Piggot en Simon Farrar in een Formula 18. Piggot was vorig jaar samen met Adam Piggot nog overall-winnaar van de Ronde.

De first finishers waren Pieter Jan Postma, Stijn Uijthoven, Maarten Tieleman en Bart Brouwer die op een M32 met ruime voorsprong na 3.25.46 uur als eersten over de finish kwamen bij Paal 17.

Beste Texelaar in het overall-klassement was Anna van der Duim (dochter van Klaas van der Duim en Tryntsje Postma) die samen met Jonas Vijverberg op een Nacra 570 voer. Zij hadden een gecorrigeerde tijd van 4.16.12 uur en pakten daarmee de 22ste plaats in het overall-klassement.

De Ronde kent altijd twee soorten winnaars: de first-finishers en de overallwinnaars. De first-finishers zijn degenen die als eerste over de finish komen, ongeacht het type boot. De overallwinnaar is de uiteindelijke winnaar die na verrekening van de handicaps van de boten naar voren komt.

Er kwamen in totaal 212 catamarans over de finish. Er waren 51 catamarans die de finish niet haalden of gediskwalificeerd werden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!