Logo texelsecourant.nl
Dave Huijsman aan kop in de wedstrijd.
Dave Huijsman aan kop in de wedstrijd. (Foto: Willem Sangers)

Dave Huijsman wint Ronde van Oosterend

  Sport

Dave Huijsman is zaterdag winnaar geworden van de Ronde van Oosterend. In de eindsprint versloeg hij Tibor Zwaan. 

Sportiviteit, rivaliteit en veel sfeer in Oosterend. Terwijl het publiek langs de kant een gebakken vissie naar binnen werkte, bonden de renners de strijd aan op het stratenparcours rond de Maartenskerk. Eerste de jeugd tijdens de dikke bandenrace, daarna de junioren, de recreanten en ten slotte de wedstrijdrijders. 

Er waren in de hitte van de strijd enkele valpartijen, de pechvogels hielden vooral schaafwonden aan hun buiteling over. 

Bij de junioren won Jeffrey Zwart.

Bij de recreanten A ging de winst naar Fedor van Battum, tweede werd Diederick Jimmink en derde Klaas Heinis. Snelste renner bij de recreanten B was Martijn Drijver, gevolgd door Cees-Aris Trap en Jordi van Nieuwkerk. 

Bij de wedstrijd pakte Dave Huijsman snel de leiding. Zwaan reed weg uit het peloton en pikte aan bij Huijsman, waarna de twee renners tot het eind weg bleven. Huijsman drukte als eerste het wiel over de finish. Daarna Zwaan, derde werd Wim Botman. 

De volledige uitslagen staan op https://www.wstexel.nl/activiteiten/my-laps?mylaps=type,event,eventid,1681528


Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!