Logo texelsecourant.nl

Film over De Zestig van Texel

  Sport

Filmhuis Bonhansa uit Arnhem is gespitst op het filmen van ultralopers. In 2017 werd voor het eerst De Zestig van Texel bezocht, wat resulteerde in een korte maar leuke impressie https://vimeo.com/218929212 .

De verkenning van toen kwam goed van pas om op 7 april j.l. uitgebreidere opnamen te maken van zowel de 120 als de 60 km van de 15e editie van het tweejaarlijkse hardloopevenement. De eindmontage door Han Savelkoel resulteerde in een film van 18 minuten, waar alle toppers uit de Nederlandse en Vlaamse ultrawereld op enig moment wel in beeld komen. Ook de lokale loper Robert Bakker komt een paar keer voorbij.

De sfeer van de wedstrijd is mooi vastgelegd, met markante beelden van de 120 km 's morgens vroeg in het donker langs de Waddenzee en de zonsopkomst als de lopers langs de Slufter komen. Er zijn woestijnachtige beelden van de lopers op de Hors, op de zuidpunt van het eiland. De middag-opnamen worden gedomineerd door naar water snakkende lopers in de warme omstandigheden langs de oostkant van het eiland. Een collage met finishers en beelden van de podia sluiten de film af. De organisatie van Atletiekvereniging Texel heeft de film prominent op de site van de Zestig geplaatst (www.dezestigvantexel.nl) en hoopt dat deze impressie veel marathonlopers zal verleiden om op 5 april 2021 ook eens aan de start op Texel te staan.  

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!