Logo texelsecourant.nl
Foto: Gerard Timmerman

Zondag MTB Toertocht

  Politiek

Wielersport Texel heeft voor zondag weer een een uitgepijlde toertocht uitgezet. Inschrijven en vertrek tussen 8:30 en 9:30 uur bij de 'jurywagen' bij het TESO-wachtlokaal op 't Horntje.

De route wordt voor elke tocht opnieuw samengesteld door een aantal enthousiaste route-specialisten. Zij kennen elk paadje en weten voor elke tocht weer een uitdagende route vast te stellen, langs de mooiste plekjes van het eiland.
De deelnemers starten direct vanaf de boot, vanaf het autodek, en is al een belevenis op zich. Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 30, 50 en 60 kilometer.

"Dus eerst pakken we een stuk asfalt maar daarna is het een verrassing wat je voorgeschoteld krijgt. In ieder geval strand, single tracks, boerenland en bos. Halverwege de route is een gezellige ravitaillering die je op de terugweg ook kunt aandoen, en de langste afstand voert langs een tweede ravitaillering. Natuurbeheerders, boeren en andere landeigenaren hebben speciaal en alleen voor deze tochten hun terreinen open gesteld", legt de vereniging uit op haar website.

Meer informatie over de voorwaarden voor deelname, de kosten en andere nuttige weetjes zijn te vinden op www.wstexel.nl.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!