Logo texelsecourant.nl
Bedoeling is dat het nieuwe Onderwijscentrum in het verlengde van de OSG wordt gerealiseerd als Ons Genoegen is gesloopt.
Bedoeling is dat het nieuwe Onderwijscentrum in het verlengde van de OSG wordt gerealiseerd als Ons Genoegen is gesloopt.

Schoolgebouw Onderwijs Centrum Texel komt los van de OSG

  Politiek

Het te realiseren Onderwijscentrum Texel (OCT) voor de basisscholen in Den Burg komt in een vrijstaand gebouw en wordt dus niet verbonden met OSG De Hogeberg.

Daartoe heeft de raad dinsdagavond besloten met een nipte meerderheid van acht tegen zeven. Het was het CDA dat de doorslag gaf, door zich alsnog achter het amendement van Texels Belang en VVD te scharen. Onder de tegenstemmers wel VVD'er Nick Ran, die mede op basis van de discussie dinsdagavond een ander standpunt innam dan zijn partijgenoten.

TB, VVD en CDA gingen voorbij aan een dringende oproep van wethouder Van Knippenberg, vast te houden aan het oorspronkelijke plan om wél aan het schoolgebouw van OSG vast te bouwen. Het voortgezet onderwijs heeft door een dalend aantal leerlingen over enkele jaren naar verwachting circa 1700 vierkante meter ruimte over. PvdA, D66, GL en Texel2010 en veel mensen uit het onderwijs reageerden met verbijstering en afkeuring op het besluit, dat volgens hen voorbij gaat aan eerder gemaakte afspraken. 

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!