Logo texelsecourant.nl
Joke van den Boomgaard.
Joke van den Boomgaard. (Foto: )

Raadslid Texel 2010 geeft zetel terug

  Politiek

Raadslid Joke van den Boomgaard geeft haar zetel in de gemeenteraad terug aan Texel 2010. Dat is zojuist bekend gemaakt door de gemeente. De belangrijkste reden voor haar vertrek is het ontbreken van steun vanuit het bestuur van Texel 2010.

Nadat zij op 29 maart 2018 voor Texel 2010 als nieuweling aan het front de gemeenteraad in kwam (vanwege het vertrek van de lijsttrekker), is zij enthousiast gestart als Fractievoorzitter van Texel 2010. Met pijn in haar hart heeft zij nu moeten besluiten de zetel terug te geven aan Texel 2010. De belangrijkste reden voor haar vertrek is het ontbreken van steun vanuit het bestuur van Texel 2010. Ze heeft overwogen zelf verder te gaan, door zich af te splitsen, maar zij vindt dat niet kies: de zetel behoort in haar ogen de partij toe. Vandaar dat zij dus de gemeenteraad van Texel zal verlaten.

Het functioneren als raadslid zonder voldoende steun vanuit het bestuur is simpelweg te zwaar. Op de vraag hoe zij het afgelopen jaar ervaren heeft, geeft ze het volgende aan: "Het raadswerk vraagt veel tijd, aandacht en denkwerk. Ik wil dan ook graag uitspreken dat ik veel respect heb voor mijn collega-raadsleden, die dit soms al vele jaren doen. Ook wil ik Annie Hin-Hin en alle anderen die mij het afgelopen jaar een warm hart toe hebben gedragen bedanken voor de steun die zij mij gegeven hebben."
 

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!