Logo texelsecourant.nl
Foto: Ingmar de Boer

'Regeling uitbreiding blijft van kracht'

  Politiek

Een recreatieterrein aan de Pelikaanweg bij De Koog kan na een aanstaande uitbreiding met vijftien slaapplaatsen nog steeds een beroep doen op de zogeheten 25 procent-regeling om uit te breiden.

Dat heeft het college geantwoord op vragen van Texels Belang dat zich verwonderde over de gang van zaken.

Het gaat om een recreatieterrein dat uitbreidt met vijftien recreatieve slaapplaatsen die van Oost komen en naar De Koog worden verplaatst. De raad is bereid aan die verplaatsing mee te werken.

De 25 procent-regeling houdt in dat een recreatie-ondernemer zijn slaapplaatsen met een kwart mag uitbreiden om de kwaliteit te verbeteren. Deze regeling is volgens het college bij het betreffende recreatieterrein nog niet toegepast, waardoor de mogelijkheid na de uitbreiding met vijftien slaapplaatsen van kracht blijft.

Volgens het college zal het voor de eigenaar van het terrein aan de Pelikaanweg in de praktijk wel moeilijk aan te tonen zijn dat er een kwalitatieve verbetering van het terrein gaat plaatsvinden als er net met vijftien slaapplaatsen is uitgebreid. "Deze regeling is in feite een loze regeling geworden, nu niet kan worden voldaan aan de voorwaarde van aantoonbare kwaliteitsverbetering.

Op de vraag van TB of de 25 porocent-regeling op het perceel aan de Pelikaanweg nog kan worden tegengegaan, laat het college weten dat de raad daar een besluit over kan nemen. "Het college zal daar ook mee kunnen instemmen." De gemeenteraad vergadert vanavond (woensdag).

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!