Logo texelsecourant.nl
De nieuwe Texelse gemeenteraad.
De nieuwe Texelse gemeenteraad. (Foto: Jeroen van Hattum)

Texels Belang zoekt coalitie met VVD en GroenLinks

  Politiek

Texels Belang gaat proberen een coalitie te vormen met de VVD en GroenLinks, dat maakten informateurs William Witte en Daniel Bonne gisteravond bekend.

"Deze coalitie doet allereerst recht aan de kiezer: de twee grootste partijen zijn vertegenwoordigd alsmede de twee winnaars. Daarnaast is sprake van een brede, stabiele coalitie die met 9 zetels in de raad is vertegenwoordigd. Verder sluiten de thema's die de drie partijen belangrijk vinden goed aan. Een greep uit de gedeelde visies: doorzetten met duurzaamheid, een Toeristisch Toekomstplan, slimmer parkeren, wonen en natuurlijk: een duurzaam huishoudboekje", schrijven de informateurs.

De informateurs zien de vervolgbesprekingen met vertrouwen tegemoet: "De komende week zullen Texels Belang, de VVD en GroenLinks verder met elkaar spreken, met als doel te komen tot een coalitieakkoord. Dat akkoord zal, is ons advies, zoveel mogelijk op hoofdlijnen stoelen, zodat er ruimte is voor wisselende meerderheden in de raad op onderwerpen die geen onderdeel uitmaken van dat akkoord. Dit versterkt het dualisme en maakt het bestuur daadkrachtig. Wij achten de kans groot dat dit een vlotte exercitie wordt zonder onoverkomelijke problemen." 


 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:



Reageren!