Logo texelsecourant.nl
Edo Kooiman.
Edo Kooiman. (Foto: Jeroen van Hattum)
Gemeenteraadsverkiezingen

Kooiman op 1, Hoogerheide op 3 bij Texels Belang

  Politiek

Het bestuur van Texels Belang, de grootste partij van de verkiezingen van vier jaar geleden, gaat de verkiezingen in met een lijst met een mix van oud en nieuw. Oud-wethouder Edo Kooiman is lijsttrekker, op plaats twee staat Veronne Koot die nu ook al in de raad zit. Op de derde plaats staat Cees Hogerheide die het laatste jaar in de gemeenteraad zat namens Sterk Texel. Die partij gaat nu op in Texels Belang.

Bestuursvoorzitter William Witte is 'verheugd met zowel de kwaliteit als het aantal kandidaten dat bij Texels Belang op de lijst staat'. Naast vertrouwde gezichten zijn er ook veel (jonge) nieuwkomers. "Texels Belang is er in geslaagd om kandidaten te vinden uit verschillende sectoren, zoals de horeca, zorg, landbouw, vastgoed en het ondernemerschap. We hebben het laatste jaar veel gesprekken gevoerd", zegt voorzitter William Witte. "We willen het belang voor Texel zo goed mogelijk de komende periode behartigen. Ik denk dat we er in geslaagd zijn om een prachtige frisse lijst te presenteren met kandidaten die er allemaal veel zin in hebben. De ledenvergadering werd goed bezocht en ook het partijprogramma werd volledig ondersteund."

Edo Kooiman was afgelopen periode fractievoorzitter en voert ook bij de komende verkiezingen de lijst aan. Veronne Koot is door het bestuur op de tweede plaats is gezet. Zij kwam in de raad nadat Piet Standaart vanwege privéomstandigheden een stapje terug moest doen. Op de derde plek staat Cees Hoogerheide. Texels Belang en Sterk Texel hebben de handen ineen geslagen en Sterk Texel is opgeheven. Op de vierde plaats staat ondernemer William Witte. William is nu bestuursvoorzitter, maar als hij in de raad komt zal zijn functie in het bestuur door een ander worden ingevuld. Hij wordt op de lijst gevolgd door Pepijn Kolthoff. De jonge IT-specialist zat de afgelopen vier jaar in de steunfractie en heeft zich hoger op de lijst genesteld. De zesde plaats is voor nieuwkomer Jeroen van der Werve van het gelijknamige tuincentrum in Den Burg. De zevende plek wordt door Heino Huizing van De Slock in gebruik genomen. Heino zit ook in het bestuur namens de horeca in het Texels Ondernemers Platform (TOP) en zal met name de belangen vanuit de horeca behartigen.

De lijst wordt verder opgevuld met bouwondernemer Joost van Heerwaarden, Maarten Eelman van Lust for Sport, Arnold (Kets) Kaercher, Ilse Bonne Geus , Agrarier Alfons Kuip, Geert Bosscha, Erik Hooijschuur, Marleen Heijne, Bert van der Wal en Cees Hooijschuur. Piet Standaart die in de afgelopen raadsperiode een stapje terug deed blijft betrokken bij Texels Belang. Werner Dros (19) en Jos Timmer (20) en Daan Schilling completeren de lijst.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ieder dorp zou een toeristisch informatiepunt moeten krijgen.Reageren!