Logo texelsecourant.nl
Het tentenkamp dat aan de Pontweg was opgebouwd.
Het tentenkamp dat aan de Pontweg was opgebouwd. (Foto: Willem Sangers)

'Kritisch kijken naar tenten bij evenement'

  Politiek

Het college gaat nog eens kritisch kijken naar de mogelijkheid om ontheffingen te verlenen voor tijdelijk kamperen bij evenementen.

Dat laat het college weten in antwoorden op vragen van Eiland Belang naar aanleiding van het tentenkamp dat tijdelijk aan de Pontweg was gebouwd.

Dat kamp, dat de nodige ophef teweegbracht, was gebouwd om de deelnemers van de World Kiteboarding League zoveel mogelijk op één locatie te huisvesten. Dat was op verzoek van de World Kiteboarding League en met toestemming van het college.

Op het eiland klonk de kritiek dat daarmee echter reguliere kampeerterreinen tekort werden gedaan. Volgens het college was die kritiek terecht. "Achteraf bekeken is daar onvoldoende op doorgevraagd."

Het college besloot het gebruik van de tenten te verbieden, nadat op 9 september was geconstateerd dat het tentenkamp al in gebruik was voor een festiviteit dat niets met het kitesurfen te maken had. Ook stonden er tussen de tenten fakkels die waren aangestoken.

"Dat is uitdrukkelijk niet toegestaan volgens de voorschriften. Besloten is op 9 september een last onder dwangsom op te leggen. Daarin is opgenomen dat het gebruik van fakkels met onmiddellijke ingang moet worden gestaakt en de tenten niet mogen worden gebruikt van 11 september tot 17 september." Het gebruik werd toen niet onmiddellijk gestaakt, omdat het "redelijkerwijze niet mogelijk bleek de gasten die voor de festiviteit in het weekend waren gekomen elders onder te brengen".

De deelnemers aan de kitesurfwedstrijden zijn nu ondergebracht bij Kogerstrand.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!