Afbeelding

Martijn Eelman nr. 5 op de lijst CDA Texel

Politiek

Schone energie, zorg voor de aarde, rentmeesterschap, gastvrijheid. Dat tekent Martijn Eelman ten voeten uit. Geboren in een CDA nest, zijn deze idealen een vanzelfsprekendheid. Als projectmanager/eigenaar van de accommodatie Nieuw Leven, heeft hij zijn draai helemaal gevonden. 

“Het bedrijf is, voorlopig als enige in Europa, niet eens aangesloten op het electriciteitsnet, want we wekken onze energie zelf duurzaam op. En de gebouwen voldoen ook nog aan de hoogste milieu-eisen. En evengoed, of misschien juist daarom, heeft de accommodatie de beste beoordelingen.”

Martijn heeft in het verleden veel ervaring opgedaan op het gebied van veiligheid, dit was zijn eerste passie, ook dat kreeg hij van huis uit mee. Zo heeft hij gewerkt als brandweerman in Kennemerland (in repressieve dienst), als ploegchef bij de Texelse Brandweer en was hij eigenaar van een BHVbedrijf. Ook in de politiek heeft Martijn van zich doen spreken. Zo was hij raadslid op Texel en hij hij op de kandidatenlijst van het CDA voor de tweede Kamer gestaan. In beide betrekkingen stond hij ook pal voor de werkvloer als lid van de respectievelijke ondernemingsraden. 

Het mag duidelijk zijn dat Martijn met zijn ervaring een waardevolle kennisbaak en inspirator is voor de fractie van CDA Texel: “Als bestuurslid ben ik sterk betrokken bij de afdeling, mijn inbreng is vanzelfsprekend.”

In zijn vrije tijd is hij actief als bestuurslid van Lions Club Texel en de Texelse Zweefvliegclub en, niet onbelangrijk, de Stichting Texelse Kernwaarden!

Uit het Verkiezingsprogramma van het CDA Texel, gaan hem met name aan het hard:

SCHONE ENERGIE! “Laten we ook kijken naar alternatieve windenergie. Er zijn vormen van windenergie mogelijk die niet zichtbaar zijn in het landschap, geen geluid opleveren en geen gevaar vormen voor de vogels!”

en

RENTMEESTERSCHAP. “Laten we niet onnodig geld over de balk smijten! Als je alles tegelijk doet, wordt alles aleen maar duurder. Neem als gemeente eerst maar eens de bouw van huizen in eigen hand. Dat scheelt geld!”

Het motto van Martijn Eelman: De wereld is niet van ons maar van de toekomst!”

Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 2 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 3 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 21 uur geleden 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen gisteren 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen gisteren
De toren van de Waalderkerk in de steigers.
ONDERHOUDEND Algemeen 16 apr, 14:10
Landschapsfotografie met een prachtige lucht
Zilveren Camera-expositie komt naar Texel Algemeen 16 apr, 10:30
Een van de twee schildpadden die in januari op Texel aanspoelden.
Schildpadden dood na technisch mankement Algemeen 15 apr, 17:15 8