Logo texelsecourant.nl

PvdA zaterdag op campagne op Texel

  Politiek

"Nederland heeft meer Texelgevoel nodig." Met die boodschap nodigt PvdA Texel aanstaande zaterdag 25 februari een grote groep landelijke PvdA'ers uit voor een bustour over het eiland.

Het wordt volgens de PvdA een 'safari' langs succesvolle voorbeelden van het typisch Texelse samenwerken. "Voorbeelden die als inspiratie kunnen dienen voor de rest van Nederland."

De op Texel wonende Gijs van Dijk (nummer vijf op de kieslijst van de PvdA) wil het eiland graag laten zien aan zijn partijgenoten: "Texelaars zorgen voor elkaar en werken met succes samen. Het wij-gevoel op het eiland is groot. Dan kom je samen vooruit. Het barst hier van de succesvolle en bijzondere samenwerkingsvormen. Nederland kan soms wel wat meer van dat Texelgevoel gebruiken."

Tijdens de tour gaat het onder meer over TESO, de Bolder, TexelEnergie, het nationaal park en de vele maatschappelijke fondsen op het eiland, zoals het broodfonds van en voor kleine ondernemers en zzp'ers.

In de Gollards gaat de groep in gesprek met Victor van Dijk voorzitter van de Raad van Bestuur van Omring. Bedoeling is dat de groep vanaf 14.45 uur een rondje door Den Burg maakt en daarna bij Brownies & Downies aan de Kogerstraat is waar Texelaars met de PvdA'ers in gesprek kunnen gaan.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!