Anneke Visser-Veltkamp, nummer 2 op de kieslijst van de PvdA.
Anneke Visser-Veltkamp, nummer 2 op de kieslijst van de PvdA.

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Anneke Visser-Veltkamp op twee bij de PvdA

Politiek

PvdA pro Texel presenteert de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Opvallende nieuwkomer op 2 is Anneke Visser-Veltkamp. De lijst wordt zo als verwacht aangevoerd door Remko van de Belt die op dit moment wethouder is. Een terugkeer in de politieke arena lonkt voor oud-wethouder Eric Hercules die op drie staat.

Momenteel is Anneke commissielid en lid van de Auditcommissie. “Ik heb ervaring opgedaan, voel steun van alle kanten en ben nu er nu klaar voor om raadslid te zijn”, vertelt ze. Door het overlijden van Dries Veltkamp moest de lijst op het laatst worden aangepast. “Dries staat helaas niet op plek 3, wat zijn grote wens was.” Eric Hercules, oud-raadslid en –wethouder, schuift door naar plek 3.

Op 4 Nils Lely, die nu in de raad zit. Met trots presenteert de Texelse afdeling Tweede Kamerlid Gijs van Dijk die op plek 14 staat. De lijst wordt eervol afgesloten door Alfred Schaatsenberg, vele jaren raadslid.

De PvdA omschrijft het als een “stabiele lijst”, met een vijftal frisse nieuwkomers. “Bestuurskracht, creativiteit, vernieuwing en betrouwbaarheid, dat komt tot uitdrukking met deze mensen,’ naar mening van de kieslijstcommissie. Remko van de Belt, momenteel wethouder, is ook de kandidaat-wethouder bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in de derde week van maart.

Kieslijst:

1. Remko van de Belt, Den Burg; 2. Anneke Visser, Den Burg; 3. Eric Hercules, Den Burg; 4. Nils Lely, Den Burg; 5. Lara Kiljan, Oosterend; 6. Yolanda Legierse, Den Burg; 7. Dirk Breedveld, Den Burg; 8. Carst Komdeur, Oudeschild; 9. Arthur Oosterbaan, Den Burg; 10. Sietse v.d. Heide, De Cocksdorp; 11. Annemarie Swart, De Waal; 12. Isabel Gonzalez, De Waal; 13. Arnold van Bruggen, Den Hoorn; 14. Gijs van Dijk, Den Burg; 15. Henk Hilstra, De Koog; 16. Herman Ridderinkhof, Den Hoorn; 17. Al-fred Schaatsenberg, Oudeschild.

Gezelligheid in Den Burg in 2023. Dit jaar ruimt de gemeente alle banken en hutten van tevoren op.
Redactie zoekt mooiste meierblisfoto's 2024 Oproep 1 uur geleden
Afbeelding
Voorjaarsmarkt in centrum Den Burg Algemeen 3 uur geleden 4
Schetsontwerp van het kunstwerk in het Thijssehuis.
Zoeken naar kleuren kunstwerk Thijssehuis Algemeen 22 uur geleden 14
Vlnr: Arco Garritsen en Jan Jacob Rab van de Zestig van Texel met in hun midden Jaap Witte.
Jaap Witte wint Schapenroosterbokaal en Lopertje Sport gisteren 2
De hoogwerker is paraat in de Molenstraat voor controle van de schoorsteen.
Brandweer in actie na brandmelding Algemeen 28 apr, 17:55
Fien Quartel, Jari Ellen en Jef Mets op het hoofdveld van SV De Koog.
"Zonder jeugd, geen ziel" Algemeen 28 apr, 14:13
Afbeelding
Portrettekenaars exposeren Cultuur 28 apr, 12:00
Afbeelding
Past je bouwplan binnen de regels? Algemeen 28 apr, 10:30