Afbeelding
Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Nils Lelij raadslid voor de PvdA

Politiek

Nils Lelij volgt Remko van de Belt op als raadslid voor de de PvdA. Dat maakt de partij zelf bekend middels een persbericht. Gisteren werd bekend dat Van de Belt woensdag wordt geïnstalleerd als wethouder.

De leden van de partij stemden zondagavond in met toetreding tot de coalitie met Texels Belang en VVD, zij deden dit met een overgrote meerderheid. 28 Leden hebben een stem uitgebracht, waarvan slecht 3 tegen deelname. 

De PvdA denkt dat het bereikte akkoord goed is voor het eiland: geen bezuinigingen op welzijn, sport, cultuur en verenigingen, en extra inzet op duurzaamheid en bouw van woningen. Ook wordt er in kaart gebracht wat er nodig is om toeristische verstening op het eiland af te remmen. De PvdA wil meer grip krijgen op het sociaal domein en zoveel mogelijk lokaal doen wat lokaal kan. De ledenvergadering sprak zijn vertrouwen uit dat Remko van de Belt als wethouder op dit dossier veel kan betekenen. Wat betreft de ijsbaan kreeg hij van de ledenvergadering mee dat hij zich maximaal moet inspannen om het open en groene karakter van dit gebied te behouden.

Voor het raadslidmaatschap zijn eerst Lara Kiljan en Yolanda Legierse-Daalder benaderd, de nummers 2 en 4 van de kieslijst. Helaas gaven zij beide aan dat zij, om verschillende redenen nu geen raadslid willen worden. “Lara omdat zij de afgelopen 2,5 jaar minder tijd en aandacht heeft kunnen besteden aan de gemeentepolitiek. Yolanda is wel betrokken en actief geweest maar kan door haar huidige privé-situatie onvoldoende tijd vrij maken om de verantwoordelijke functie goed te gaan vervullen. Beiden willen de komende tijd weer meer actief worden en hopen ook op een hoge plek op de kieslijst te komen. Ook vinden zij Nils Lelij een zeer geschikte kandidaat met voldoende ervaring en dossierkennis. Dries Veltkamp wordt fractievoorzitter van de PvdA pro Texel”, laat de partij weten.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 16 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3