Logo texelsecourant.nl
De Tuunen waarvoor de kosten hoger uitpakken dan aanvankelijk begroot.
De Tuunen waarvoor de kosten hoger uitpakken dan aanvankelijk begroot. (Foto: Ton Zegers)

Politiek wil onderzoek rekenkamercommissie

  Politiek

De Rekenkamercommissie van de Waddeneilanden moet onderzoek doen naar het projectverloop van de nieuwe sporthal, Den Burg Centrum, Den Burg Zuid en De Tuunen in Den Burg.

Dat stellen VVD, CDA en GroenLinks in een gezamenlijk initiatiefvoorstel dat dinsdagavond tijdens de commissievergadering van de politieke partijen wordt ingediend.

Aanleiding is het gegeven dat de nieuwe sporthal toch niet geschikt werd gemaakt voor het houden van evenementen, later gevolgd door extra budgetaanvragen van het college voor plannen in het centrum van Den Burg, Den Burg-Zuid en De Tuunen. Met de laatste drie is een bedrag van anderhalf miljoen euro gemoeid.

De drie partijen willen de Rekenkamercommissie vragen om te analyseren wat er is gebeurd, nadat de gemeenteraad de uitgangspunten voor de nieuwe sporthal en de andere plannen voor Den Burg had vastgesteld.

De partijen hopen dat daarvan geleerd kan worden met het oog op nieuwe grote projecten die op stapel staan zoals de beoogde nieuwbouw voor Artex en de renovatie van de Nieuwlanderweg en de Postweg. "Hoe kunnen we zorgen dat we daar niet voor verrassingen komen te staan of geld moeten bijramen."

Mocht de rekenkamercommissie het onderzoek niet oppakken (de rekenkamercommissie maakt haar eigen keuzes), dan zou de accountant van de gemeente volgens VVD, CDA en GroenLinks diepgaander moeten controleren wat er gebeurd is.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Evenementen op Texel zouden beter op elkaar afgestemd moeten worden:Reageren!