Logo texelsecourant.nl

Drie rijbewijzen op Texel ingevorderd

  Politie

De politie heeft in een week tijd op Texel drie keer een rijbewijs ingevorderd wegens overtredingen in het verkeer.

Een 63-jarige vrouw uit De Cocksdorp raakte donderdag haar rijbewijs kwijt, nadat ze met 118 km per uur over de Nieuwlanderweg had gereden.

Dat was ter hoogte van de werkzaamheden van Waalenburg, waardoor ter plekke een maximumsnelheid van 50 km per uur geldt. Dat betekende dat de vrouw 68 kilometer te hard reed. Een rijbewijs wordt ingevorderd bij snelheidsovertredingen van 50 km of meer.

Een 38-jarige man uit Oudeschild raakte woensdag zijn rijbewijs kwijt, nadat hij op het Schilderend in Den Burg was betrapt op het gebruik van verdovende middelen in het verkeer. Uit een speekseltest kwam naar voren dat de man onder invloed was van THC en cocaïne. Een bloedproef moet volgens de politie de exacte hoeveelheid aantonen.

Een week geleden was een 67-jarige Oosterender al aan de beurt, nadat hij met teveel drank op werd betrapt in Zuid-Eierland. De man wilde langs een afzetting rijden – gemaakt vanwege een brand op dat moment – waarna de politie een blaastest afnam omdat het vermoeden rees dat hij onder invloed was.

De politie stuurt de zaken door naar het Parket CVOM van het Openbaar Ministerie (gespecialiseerd in verkeerszaken) waar bepaald wordt wat er met de ingevorderde rijbewijzen gaat gebeuren.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!