Logo texelsecourant.nl
De in beslag genomen honkbalknuppel.
De in beslag genomen honkbalknuppel. (Foto: Politie)

Meningsverschil loopt uit op bedreiging

  Politie

Een woordenwisseling in een eetgehelenheid in De Cocksdorp is zaterdag uitgelopen op bedreiging. 

Een familie van zes personen was er aan het eten toen een vader en een zoon uit Amsterdam binnen kwamen. Daarbij vielen honden van beide partijen naar elkaar uit. Er ontstond er een woordenwisseling die al snel een grimmig tintje kreeg. 

De eigenaar verzocht de Amsterdammers weg te gaan, waarop de twee mannen vertrokken. Eén van de twee liep naar zijn auto en haalde hier een honkbalknuppel uit. Hiermee wachtte hij voor de deur van het restaurant. Pas toen de familie zag dat de man de honkbalknuppel had weggelegd, durfden zij naar buiten te komen. Hierbij werden zij wederom bedreigd door één van de mannen. De politie werd gebeld. Maar ter plaatse waren beide mannen al vertrokken. Op basis van de aangiftes en getuigenverklaringen konden beide verdachten zondag worden aangehouden. De verdachten zijn verhoord op het politiebureau in Den Burg en de honkbalknuppel is in beslag genomen. De stichting Slachtofferhulp staat de slachtoffers bij met advies. Zo kunnen de slachtoffer een schadevergoeding eisen van de verdachte.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeente treedt streng op tegen Illegale verhuur aan toeristen. Het is goed dat burgers daarbij helpen door illegale situaties door te geven aan de gemeente. Mee eens of niet mee eens?Reageren!