Logo texelsecourant.nl
Het blussen van de brand nabij Den Hoorn.
Het blussen van de brand nabij Den Hoorn. (Foto: Intervisual studio´s)

Ook branden elders op Texel

  Politie

Niet alleen bij Den Hoorn heeft vannacht brand gewoed. Ook in een berg stro aan de Oorsprongweg nabij De Cocksdorp was het raak. Daarnaast waren er kleine branden bij bosjes bij een supermarkt in De Koog en bij het Sluftercafé. De politie houdt rekening met brandstichting.

De eerste brand die gemeld werd was rond half 12 ´s avonds aan het Lageweggetje bij Den Hoorn. De boer uit Den Hoorn verklaart dat dat onmogelijk door broei kan zijn begonnen, omdat de balen er pas sinds deze avond lagen. Het moest dus wel brandstichting zijn, was de conclusie. De combinatie met de andere branden maakt de situatie verdacht. De politie heeft nog nog geen verdachte of verdachten op het oog.

Vanmorgen kwam de volgende melding al binnen. Ditmaal van brandstichting aan de Zwinweg. Naast brandstichting zijn hier ook de nodige vernielingen aangericht bij een nieuwbouwproject. Binnen werd onder meer hout in brand gestoken. Er is binnen grote schade aan het stucwerk.  

Bij alle perikelen is er toch nog iets positiefs. Op het land van Arnold Langeveld aan de Slufterweg vlakbij het vliegveld werd een grote brand voorkomen. Medewerkers waren gisteravond stro aan het persen aan de ene kant, toen ze aan de andere kant een brandje zagen. Ze waren er tijdig bij om te blussen en zodoende erger te voorkomen.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!