Logo texelsecourant.nl
Juni 2017: Leerlingen aan het werk op een van de leerpleinen van de OSG.
Juni 2017: Leerlingen aan het werk op een van de leerpleinen van de OSG. (Foto: Archief Texelse Courant)

OSG De Hogeberg kampt met meer lesuitval dan gewenst

  Onderwijs

OSG De Hogeberg kampt momenteel met meer lesuitval dan gewenst. "Wij vinden dit heel erg vervelend en bieden daar onze excuses voor aan", meldt rector Marcella Engbrenghof in een brief aan de ouders.

Reden is volgens haar dat het onlangs gemaakte rooster, ondanks alle voorbereidingen, niet loopt zoals het van tevoren is uitgedacht. "Eerder heb ik gewezen op de complexiteit van een gepersonaliseerd rooster, ook nu is het niet helemaal gelukt. Naast instructie en Hogeberguren (waarin er verder ingegaan wordt op de leerstof) zijn er teveel zelfstandige werkmomenten in het rooster gekomen. Er is een groep collega's met een roostermaker twee dagen aan de slag gegaan om op korte termijn een beter passend rooster te kunnen gaan maken. Verder zijn er de afgelopen twee weken en nu nog steeds, erg veel collega's ziek (geweest). Dit heeft tot lesuitval geleid, omdat het niet mogelijk is om vervangende collega's te vinden die voor kortere tijd lessen kunnen overnemen. Dat is altijd zo geweest, maar het blijft lastig."

Volgende week gaat een groep collega's mee op werkweek. Hun lessen worden zoveel mogelijk opgevangen door de achterblijvers, maar dit is geen garantie dat dit ook de docenten zijn waar leerlingen les van hebben. "Ook dit is altijd zo geweest, maar in combinatie met de twee eerdergenoemde punten, hakt het er behoorlijk in."

Ze vraagt begrip van de ouders en hoopt dat de leerlingen, ook zonder directe aansturing van een OSG-medewerker, weten wat ze kunnen gaan doen en ook aan de slag gaan.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het geplande kunstwerk van het Hoogheemraadschap als monument voor de Dijkversterking moet er komen.Reageren!