Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Eerste woningen voor koks in opleiding geplaatst

Onderwijs

Op het terrein tussen het zwembad en het gemeentehuis is een begin gemaakt met het plaatsen van de eerste tien woningen voor de leerlingen van de Texelse koksopleiding.

Naar verwachting kunnen de leerlingen hier vanaf 23 oktober wonen. De volgende 10 woningen worden in de week van 5 november geplaatst. Twee weken later kunnen deze woningen betrokken worden.

De koksopleiding is opgericht om de vacatures in de horeca in te vullen en is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Texel, ROC Kop van Noord-Holland, TOP, Koninklijke Horeca Nederland, UWV, Match 2020, Woontij en scholengemeenschap OSG. Gemeente en ondernemers hebben afgesproken te gaan samenwerken om naast de koksopleiding ook in andere sectoren vakopleidingen op Texel te organiseren.  Het gaat dan om opleidingen in combinatie met een werkplek. Huisvesting is daarbij een belangrijke randvoorwaarde. Doel is de vacatures die er zijn in te vullen en jongeren en gezinnen naar het eiland te krijgen. 

Zowel opleiding als geplande huisvesting maken onderdeel uit van de herontwikkeling van Den Burg Zuid. Hier worden maatschappelijke functies op een centrale locatie bij elkaar geplaatst met als doel een duurzame basis voor onderwijs, sport en zorg voor heel Texel.

De Texelse Roparunners zijn aangekomen in Rotterdam.
Roparunners gefinisht in Rotterdam Algemeen 19 uur geleden 37
Afbeelding
De Omgevingswet in de praktijk Algemeen 20 uur geleden
Hulpdiensten in actie op het vliegveld.
Deense militair overleden na parachutesprong Algemeen 19 mei, 17:00 14
Een deel van de Texelse Roparunners bij de houten roltrappen van de Sint-Annatunnel onder de Schelde in Antwerpen. Dat is halverwege de route.
Roparunners op helft van de route Algemeen 19 mei, 13:30 5
Sperwer versus merel: 1-0
De Lezersfoto - Hebbes Algemeen 19 mei, 08:00
Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig! - Femke Halsema Algemeen 18 mei, 10:30
Bordje bij paal 9.
De Lezersfoto - Zand erover Algemeen 18 mei, 08:00
Afbeelding
Vacature Service Monteur Texel 17 mei, 17:53