Logo texelsecourant.nl

Eerste woningen voor koks in opleiding geplaatst

  Onderwijs

Op het terrein tussen het zwembad en het gemeentehuis is een begin gemaakt met het plaatsen van de eerste tien woningen voor de leerlingen van de Texelse koksopleiding.

Naar verwachting kunnen de leerlingen hier vanaf 23 oktober wonen. De volgende 10 woningen worden in de week van 5 november geplaatst. Twee weken later kunnen deze woningen betrokken worden.

De koksopleiding is opgericht om de vacatures in de horeca in te vullen en is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Texel, ROC Kop van Noord-Holland, TOP, Koninklijke Horeca Nederland, UWV, Match 2020, Woontij en scholengemeenschap OSG. Gemeente en ondernemers hebben afgesproken te gaan samenwerken om naast de koksopleiding ook in andere sectoren vakopleidingen op Texel te organiseren.  Het gaat dan om opleidingen in combinatie met een werkplek. Huisvesting is daarbij een belangrijke randvoorwaarde. Doel is de vacatures die er zijn in te vullen en jongeren en gezinnen naar het eiland te krijgen. 

Zowel opleiding als geplande huisvesting maken onderdeel uit van de herontwikkeling van Den Burg Zuid. Hier worden maatschappelijke functies op een centrale locatie bij elkaar geplaatst met als doel een duurzame basis voor onderwijs, sport en zorg voor heel Texel.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!