Logo texelsecourant.nl
Foto: Jeroen van Hattum

Stuur foto's van uw geslaagde kind

  Onderwijs

De OSG in Den Burg kan volgende week, als de resultaten van de eindexamens bekend worden, géén namen geven van de leerlingen die geslaagd zijn. Dit als gevolg van de nieuwe Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Om de geslaagden toch de aandacht te geven die zij verdienen, spoort de redactie nu ouders aan om foto's in te sturen, zodat we gezamenlijk alsnog een prachtige pagina kunnen maken. Lees onder het aan het bericht hoe.  

Volgens rector Marcella Engbrenghof van de OSG is nog wel snel aan de ouders gevraagd of zij toestemming geven voor publicatie van de namen, maar dat verzoek leverde weinig reacties op. De school heeft volgens de nieuwe regelgeving formeel toestemming van de ouders nodig voor leerlingen onder de 18 jaar, dus de school kan de namen niet zomaar geven. Leerlingen boven de 18 moeten zelf toestemming geven. Volgens de rector worden de zaken omtrent de gegevensbescherming volgend schooljaar meteen aan het begin van het jaar aan de ouders voorgelegd, zodat daar de rest van het schooljaar duidelijkheid over is. Er deden dit jaar 262 leerlingen eindexamen op de OSG. Woensdag 13 juni wordt bekend wie geslaagd is, gezakt of eventueel herexamen moet doen. Op sociale media reageerden veel ouders teleurgesteld. Een groot aantal ouders had bovendien geen mail voorbij zien komen.

Foto's insturen

Het is natuurlijk mooi wanneer alle geslaagden op Texel straks met een foto in de Texelse Courant staan. Stuur een email naar de redactie met als titel 'geslaagd' en een een foto voorzien van naam en opleiding. Om de ouders (en geslaagden) wel ruim de kans te geven om een foto in te sturen, komen de geslaagden iets later in de krant dan de lezer van ons gewend is. Insturen van foto's kan tot woensdagochtend 20 juni om 10:00 uur. De foto's komen vrijdag de 22-ste in de Texelse Courant. Attendeer andere ouders ook vooral op deze mogelijkheid. 

Voor de leerlingen die een herexamen moeten doen. Niet getreurd, ook zij die in de herkansing slagen, krijgen de kans om met een foto in de krant te komen natuurlijk.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten

Wat vindt u?

De PvdA wil de OZB voor eigenaars en gebruikers van niet-woningen (bedrijven, vakantiehuizen, etc) verhogen naar het normtarief van het Rijk (onder het landelijke gemiddelde) om de gemeente meer armslag te geven. Goed plan?



Reageren!