Kinderen in de klas op de Thijsseschool.
Kinderen in de klas op de Thijsseschool.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

"Basisscholen Den Burg op één plek"

Onderwijs

Behoud van de basisscholen in de buitendorpen zolang het kan, een nieuw onderwijscentrum voor Den Burg op de plek waar nu nog sporthal Ons Genoegen staat en gebruik van een deel van de OSG voor de huisvesting van basisschoolleerlingen.

Dat is wat het college momenteel voor ogen staat voor het basisonderwijs op Texel. De ideeën zijn vastgelegd in een Contourendocument dat de basis moet worden voor de verdere ontwikkelingen van plannen voor het Texelse basisonderwijs.

Wat het college betreft, wordt het nieuwe onderwijscentrum in het schooljaar van 2018/2019 gerealiseerd, zodat het in augustus 2019 in gebruik kan worden genomen.

Voorstel aan de gemeenteraad is echter eerst om €60.000,- uit te trekken om de beoogde ontwikkelingen verder uit te werken. De raad wordt ook gevraagd om de intentie uit te spreken dat alle basisscholen in Den Burg op één centrale plek worden gehuisvest. Dat moet er volgens het college voor zorgen dat het onderwijs gezond blijft en dat de kwaliteit wordt versterkt en vernieuwd.

Dan gaat het om de Thijsseschool, de Jozefschool, de Fontein, de Kompasschool en Vrije School Stella Maris. Bedoeling is dat elke school op de nieuwe plek een zelfstandige school blijft, maar dat zaken als administratie en interne begeleidingen wel gezamenlijk worden opgepakt.

Bedoeling is dat het centrum voor de scholen in de buitendorpen (Vliekotter in Oosterend, Durperhonk in De Cocksdorp, De Bruinvis in Oudeschild en de Luberti in De Koog) en soort 'backoffice' wordt om hen waar nodig te ondersteunen.

Afbeelding
Ludiek protest kampeerboeren tegen beperkingen Algemeen 4 uur geleden 3
Afbeelding
Voetbal 7 tegen 7 op half veld voor 35 jaar en ouder goed ontvangen! Sport 4 uur geleden 3
Afbeelding
In gesprek met... Anneke Visser-Veltkamp Algemeen 6 uur geleden 12
Afbeelding
Partijen willen andere plek ‘In Veilige Handen’ Algemeen 10 uur geleden 12
Afbeelding
Eerste exemplaar verhalenbundel voor burgemeester Cultuur 29 nov, 11:42
Afbeelding
Boekjes en Brabbels in de bibliotheek Algemeen 29 nov, 10:15
Afbeelding
Afgesloten deel Lancasterdijk tijdelijk open Algemeen 29 nov, 08:00 6
Afbeelding
Actie kampeerboeren bij gemeentehuis Algemeen 28 nov, 17:00 8