Logo texelsecourant.nl
De Texelstroom.
De Texelstroom. (Foto: Ton Zegers)

Staking voor beter onderwijs

  Onderwijs

Het basisonderwijs op Texel doet woensdag 6 november mee aan de landelijke onderwijsstaking. In het voortgezet onderwijs gaan de lessen door in verband met de toetsweek op de OSG.

De leerkrachten in het Texelse basissonderwijs houden woensdagochtend een korte actie op de boot om aandacht te vragen voor het onderwijs. Ze hopen daarbij op steun van ouders en andere betrokkenen om een duidelijk signaal af te geven naar de overheid. Er wordt om 8:45 uur verzameld op 't Horntje om daarna gezamenlijk aan boord te gaan.

De Tweede Kamer bespreekt woensdag de onderwijsbegroting. Leraren, ondersteuners in het onderwijs, schoolleiders en ander onderwijspersoneel vragen daarom die dag in het hele land om extra investeringen in het onderwijs. De hoop is daarmee de problemen met de werkdruk, het lerarentekort en de salarissen op te lossen.

Op de OSG in Den Burg gaan de lessen woensdag gewoon door. De staking valt midden in de toetsweek en die kunnen de leerlingen niet missen. Volgens de schoolleiding mogen de docenten gaan staken, maar heeft slechts een handjevol aangegeven dat te gaan doen. "De lessen van die docenten worden zoveel mogelijk vervangen en alle toetsen gaan door."

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Er moet een aanmeldplicht komen voor alle bed and breakfastsReageren!