Logo texelsecourant.nl
Foto: Molenkoog

Afzwemmen in Molenkoog

  Onderwijs

Omdat er erg slecht weer werd voorspeld, bleef het vrijdag 7 juni lang onzeker of alle drie de groepen zouden kunnen afzwemmen. Gelukkig bleef het onweer uit, maar tien minuten voor het einde van het C-examen, begon het te stortregenen. Het maakte voor het resultaat niet uit. Alle kinderen deden het geweldig en slaagden voor hun examen.  

Naast het diploma ontvingen zij uit handen van Connie Joling de nieuwe polsbandjes A, B of C van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Kinderen kunnen hiermee ook in andere zwembaden makkelijk laten zien dat zij in het bezit zijn van het betreffende diploma.  

In Nederland mag tegenwoordig iedereen zwemlessen aanbieden en zwemdiploma's uitgeven. De overheid heeft deze taak overgedragen aan de Stichting Nationale Raad Zwemveiligheid. De NRZ verstrekt de nationaal erkende zwemdiploma's aan 'Zwem-ABC' licentiehouders. Op Texel zijn dat naast Molenkoog ook Calluna en ZPC Tx'71. Zij voldoen dus aan de kwaliteitsnormen van de NRZ en de diploma's worden door elke officiële instantie erkend. 
 
Er werd deze ronde in totaal door 29 kinderen afgezwommen.  
 
Voor het A-diploma slaagden: 
Davin Hardenbol, Eva Kuiken, Gioya Lemstra, Isa van Elk, Jordi Broekman, Martijn Drijver, Nigel van Eck, Sabrina Beletsom, Tijn Previti en Stein Snoeij. 
 
Het B-diploma werd behaald door: 
Asad Uneisi, Delina Beletsom, Dorus Zoetelief, Emma Zegers, Jimmy Hensen, Joey Sulima, Julia de Vries, Kaat Jonker, Lesley van Eck, Lindsay Rouwenhorst, Marleen Witvliet, Mashu Makumuli, Olga Pennings en Rhona Boone. 
 
En voor het C-diploma zwommen af:  
Eline Ahlers, Feline James, Maryse James, Rick Smidt en Ycke Booij. 
 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!