Logo texelsecourant.nl
Foto: Daniella Ernsting

Vrijwilligers halen 20 kuub afval uit De Slufter

  Natuur

Vrijwilligers van onder meer Plogging Castricum hebben met ondersteuning van Staatsbosbeheer en GroenLinks Texel dinsdag een extra schoonmaakactie gehouden in De Slufter. Er werd vijftien kuub plastic opgehaald en vijf kuub pallets en ander houtafval.

De actie staat los van de schoonmaakactie die op 9 maart wordt gehouden. "Nu hebben we het noordelijke deel gedaan. De volgende keer is het oostelijk deel aan de beurt. De extra schoonmaakactie was gepland omdat er nu wel erg veel rotzooi lag en het broedseizoen er aan zit te komen", vertelt Boswachter Anna Sprenkeling. Bij de schoonmaakactie werd onder meer ondersteuning geleverd door de Jan Plezier. Volgens één van de deelnemers, was het niet alleen een nuttige, maar ook een gezellige dag.

De jaarlijkse reguliere schoonmaakactie wordt op 9 maart gehouden. Er wordt dan om 9:30 uur verzameld bij het Slufterrestaurant.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!