Logo texelsecourant.nl
Jan van de Venis en Pauline Folkerts bij de interactieve informatiewand van het nationaal park bij Ecomare.
Jan van de Venis en Pauline Folkerts bij de interactieve informatiewand van het nationaal park bij Ecomare. (Foto: Nationaal Park)

Interactieve wand voor nationaal park

  Natuur

Nationaal Park Duinen van Texel heeft een interactieve informatiewand in gebruik genomen in de ontvangsthal van Ecomare.

De informatie- en belevingswand bestaat uit een metershoge kaart van Texel, een interactief scherm en een film waarop de highlights van het nationaal park worden getoond. Aangegeven wordt ook waar de beste wandel- en fietspaden zijn.

De informatiewand werd donderdag officieel geopend door Jan van de Venis, voorzitter van het nationaal park en directeur-bestuurder Pauline Folkerts van de Stichting Texels Museum waar Ecomare onder valt.

Volgens Van der Venis biedt de wand bezoekers de gelegenheid om de prachtige natuur in het nationaal park te genieten. "Tegelijkertijd maakt de informatiewand inzichtelijk welke kwetsbare natuur niet - of slechts een deel van het jaar - toegankelijk is voor publiek."

Folkerts noemde het infopunt een verrijking voor Ecomare. "We krijgen vaak vragen over het natuurgebied. Nu kunnen we bezoekers op een centrale plek in ons museum informeren over het Nationaal Park."

Het is het tweede infopunt van het nationaal park: Het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp heeft sinds de zomer al een infopunt van Duinen van Texel in gebruik.

Ecomare had van 2004 tot 2013 al een bezoekerscentrum van het nationaal park waar informatie werd verstrekt, maar dat centrum werd in 2013 beëindigd als gevolg van bezuinigingen bij Staatsbosbeheer. SBB zorgde sinds 2004 als grootste grondbeheerder in het nationaal park voor het bezoekerscentrum, nadat Duinen van Texel in 2002 officieel was ingesteld.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!