Logo texelsecourant.nl
Vogelliefhebbers tijdens het Wadden Vogelfestival.
Vogelliefhebbers tijdens het Wadden Vogelfestival. (Foto: Facebook Texel Big Day)

Vijftien mille voor kwetsbare huiszwaluw

  Natuur

Vogelliefhebbers hebben afgelopen weekend tijdens het Wadden Vogelfestival en de Texel Big Day €15.760,- ingezameld voor de kwetsbare huiszwaluw.

Het aantal huiszwaluwen is volgens Nationaal Park Duinen van Texel en het Vogelinformatiecentrum in De Cocksdorp in vergelijking met dertig jaar terug fors minder geworden. Met de opbrengsten van de Texel Big Day en het Wadden Vogelfestival wordt het leefgebied van de vogels verbeterd, modderpoelen aangelegd, meer nesten gecreëerd en voorlichting gegeven.

Nationaal Park Duinen van Texel en Vogelinformatiecentrum sluiten met dit goede doel aan bij het Jaar van de Huiszwaluw van Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland.

De Texel Big Day vond zaterdag plaats. Vijftien teams zochten 24 uur lang naar zoveel mogelijk verschillende vogelsoorten op het eiland. Van tevoren was sponsorgeld verzameld voor de huiszwaluw.

Team 3T (bestaande uit Thomas en Hans Hofmeester, Tjasker Verstrael en Thea Boonstoppel) haalde het meeste geld op voor de huiszwaluw: €3.257,-. 

Team Local Patchers (bestaande uit Vincent Stork, Jeroen de Bruijn, Han Zevenhuizen en Diederik Kok) won door in 24 uur liefst 154 vogelsoorten te zien of te horen. Hiermee zetten de teamleden een nieuw Texels dagrecord.

Samen zagen de teams maar liefst 182 vogels en onderstreepten ze volgens de organisatie van het Wadden Vogelfestival en de Texel Big Race wederom hoe vogelrijk Texel wel niet is.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De gemeenteraad moet instemmen met het autoluw maken van het centrum van Den Burg.Reageren!