Logo texelsecourant.nl
Impressie van de zanddijk die bij de PH-polder moet ontstaan.
Impressie van de zanddijk die bij de PH-polder moet ontstaan. (Foto: Hollands Noorderkwartier)

Aanleg van zanddijk PH voorlopig gegund aan baggeraar Jan de Nul

  Natuur

De aanleg van de zanddijk bij de Prins Hendrikpolder is voorlopig gegund aan Jan de Nul NV, een groot baggerbedrijf dat in België en Luxemburg is gevestigd.

Dat heeft Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gistermiddag bekendgemaakt. Zeven partijen schreven zich in voor de aanbesteding. In april maakte het hoogheemraadschap een kwalitatieve beoordeling, waarna drie partijen werden geselecteerd. Van die drie deed Jan de Nul volgens het hoogheemraadschap de meest gunstige aanbieding.

De komende weken wordt een zogeheten stand-still-periode in acht genomen, waarin de afgewezen inschrijvers bezwaar kunnen maken tegen de beslissing van het hoogheemraadschap. Streven is dat de aanleg van de zanddijk op 3 oktober 2017 definitief aan Jan de Nul NV wordt gegund. Op donderdag 12 oktober wordt een inloopbijeenkomst in dorpshuis 't Skiltje in Oudeschild gehouden waar de aannemer zijn plan toelicht. Belangstellenden kunnen daar gaan luisteren.

Bedoeling is dat de drie kilometer lange zanddijk in de periode 2018 tot en met 2019 wordt gerealiseerd.

Job Schepers
Verslaggever op een geliefd bananeneiland| Horecaverslaggever| Texelse Courant| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

reageer als eerste
Meer berichten

Wat vindt u?

Moet de gemeente meebetalen aan het onderhoud van fietspaden van Staatsbosbeheer.Reageren!