Logo texelsecourant.nl
Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken bij het Zeewiercentrum op het terrein van het NIOZ. (Foto Bert Aggenbach)
Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken bij het Zeewiercentrum op het terrein van het NIOZ. (Foto Bert Aggenbach)

Staatssecretaris bezoekt Texel voor zilte groente en zeewier

  Landbouw / Visserij

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken heeft maandag een bezoek aan Texel gebracht.

De bewindsman kwam op eigen verzoek langs om zich te verdiepen in de zilte groente van het Zilt Proefbedrijf van Marc van Rijsselberghe. Van Dam bezocht ook de teelt van zeewier bij het Zeewiercentrum dat op het terrein van het NIOZ op 't Horntje gevestigd is. Volgens Van Rijsselberghe werden onder meer de financiële en bestuurlijke beperkingen en mogelijkheden van zilte groenten besproken.

De export kwam aan de orde, evenals de mogelijkheden om elders in de wereld in verzilte gebieden met de op Texel opgedane kennis alsnog voedsel te kunnen verbouwen. Bij het Zeewiercentrum werd Van Dam bijgepraat over de mogelijkheden van zeewier op het gebied van de voedselvoorziening. Er waren ook presentaties van het NIOZ, Hortimare, Stichting Noordzeeboerderij en Stichting Waddenwier.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!