Logo texelsecourant.nl


De lezersfoto

De lezersfoto - Een laatste groet

  Ingezonden

Menig TESO-fan liet deze week een traantje toen de Schulpengat voor de laatste keer de haven van Texel verliet om in Gent gesloopt te worden. Het inspireerde menigeen tot het maken van foto's en video's (zoals deze van Robby Huijting). Zie daarvoor ook de voorpagina van de krant van vrijdag. Naast de boot, kwamen er ook tal van andere prachtige foto's voorbij. Heeft u een prachtige foto gemaakt? Stuur hem naar de redactie, dan geven wij de foto een plaatje. 


Gosse Kruger


Henk Leyen"Mooie afsluiting van oktober" schrijft Janet Brouwer. 

Sytske Dijksen: "Spiegeltje spiegeltje in het zand, Wat is het mooiste strand van het land?" De Hors, zaterdagmiddag.
De vorderingen bij Waalenburg. Foto's: Ton Zegers.

Kruispunt De Volharding en Vuurtorenweg.

De Schulpengat

Robby Huijting maakte een heel verslag van de het afscheid van de Schulpengat. Dat resulteerde naast het filmpje hierboven tot de volgende tekst en foto's:

Na bijna 28 jaar trouwe dienst vertrekt MS Schulpengat naar België. Afgewisseld met MS Molengat was het oprijden van Schulpengat 16 lang jaar het officiële start- en eindpunt voor twee weken zomer vakantie op Texel. Schulpengat is voor mij speciaal: we zijn van hetzelfde bouwjaar (1990)!

Van september 2013 tot en met januari 2014 was Schulpengat, naast MS Dokter Wagemaker, een belangrijke factor voor mij bij het veilig op en neer reizen tussen Bruchem (mijn woonplaats in Gelderland, waar ik op een half jaar na officieel woonachtig ben) en mijn studentenwoning in De Potvis, waar ik toen een half jaar lang officieel als Texelaar stond ingeschreven voor mijn Bachelor onderzoek bij het NIOZ. Schulpengat kwam ook vaak inhoudelijk terug in mijn onderzoek: ik heb onder meer analyse verricht op data verzameld met meetapparatuur onder de boot en gekeken naar invloeden van de veerboten op metingen die verricht werden op de NIOZ steiger. Bijna elke dag zag ik haar wel voorbijvaren vanaf de steiger en 's nachts hoorde ik haar geregeld rug krabben aan de steigers van 't Horntje terwijl ze wachtte op de volgende dienstreeks.

Op 11 januari 2018 kreeg ik nog vanaf de Dokter Wagemaker een laatste saluut van Schulpengat, toen de boot haar laatste dienstreeks draaide.
Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!