Logo texelsecourant.nl
Wat vindt u?

Is een gesubsidieerde muziekschool van deze tijd?

  Ingezonden

De aanstelling van Sander Boschma als directeur van Artex leidde vorige week tot een reactie van Rachel Vroom. In een uitgebreid betoog legde zij uit waarom ze van mening is dat een gesubsidieerde muziekschool niet meer van deze tijd is. Wat vindt u?

Lees hier het betoog van Rachel Vroom: "Weer een nieuwe directeur? Tsjongejonge, wat een geld dat allemaal kost! Zelf werk ik als zelfstandig muziekdocent in Bodegraven en in Amsterdam Zuid-oost. Beide werkplekken zijn ingericht als muziekcollectief, dat betekent dat de docenten zelf hun administratie en roosters regelen; het gebouw, de website en de diverse instrumenten wordt door een stichting onderhouden en aan ons docenten verhuurd. Een gesubsidieerde muziekschool zoals we dat op Texel nog hebben, is ouderwets en zie je bijna nergens meer. De voordelen van een muziekcollectief zijn talloos maar om er enkele te noemen: er wordt geen geld verspild aan dure overhead of bureaucratie, docenten die zelf verantwoordelijk zijn voor hun lespraktijk zijn meer betrokken (bij hun leerlingen en bij elkaar) en meer bevlogen, de verantwoordelijkheid van de lokalen en de instrumenten wordt gedeeld, de communicatie is veel beter en directer, docenten houden veel beter overzicht van hun kosten en inkomsten. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is hoog tijd dat de Texelse muziekschool ook de 21ste eeuw accepteert en zonder gemeentelijke subsidie betere kwaliteit gaat leveren. Rachel Vroom-Barnard (kerk)musicus en muziekdocent, Den Burg."

Stelling: 

Wij vroegen ons af of u het met haar eens bent.

Een gesubsidieerde muziekschool is niet van deze tijd?

Stem hier

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!