Logo texelsecourant.nl
Foto: Wouter Kuip
Uit het archief

Uit ons archief - Lunchroom Selecta

  Historie

Een mooi stukje historie bij Eetcafé Sjans in De Koog vandaag. Tijdens werkzaamheden kwam dit stukje geschiedenis tevoorschijn. Daarop zijn wij ook ons archief in gedoken.

Dit artikel komt uit de krant 4 juni 1949.

Deze overname-advertentie komt uit de krant van 1 april 1969.

Koger historicus en schrijver van het boek Uitgaan in De Koog vertelt er op de facebookpagina 'Uitgaan in De Koog zoals het was' het volgende over.

"Prachtig die oude geveltekst die bij de verbouwing van Sjans tevoorschijn is gekomen: "Pension Lunchroom Selecta". Gelijk kwam de vraag hoe oud die tekst is. In 1949 verhuisde Bregman met Selecta van de plek waar nu drogisterij Mets zit naar het Warenhuis er schuin tegenover. Op de gevel kwam te staan "Lunchroom Selecta" (foto 1). De woningen boven het pand werden bewoond door Kogers van wie een aantal in 1964 naar de nieuw gebouwde Parnassiastraat verhuisden. Ik neem aan dat toen de kamers als pension zijn verhuurd en is de geveltekst ook aangepast. Foto 2 (van Jan van Wijk) is van zomer 1964. Hier staat de tekst op die nu tevoorschijn is gekomen en die heeft er tot winter 1968/69 op gestaan. Toen is Selecta gestopt en kwam Sieme Rijk in het pand om het te verbouwen tot de Riche."

Stam toverde de volgende prachtige foto's uit zijn archief. De tweede foto is van Jan van Wijk. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!