Logo texelsecourant.nl
Redacteur Job Schepers laat zijn huid meten.
Redacteur Job Schepers laat zijn huid meten. (Foto: )
GEZOND & FIT

"De huid herstellen van binnenuit"

  Gezondheid

"Je kunt de huid van de buitenkant wel verbeteren, maar je zult die ook van binnenuit moeten herstellen voor een blijvend resultaat. Door de juiste supplementen en goede voeding na een goede meting, kun je zorgen voor het optimale resultaat."

Bijzondere samenwerking bij Martine Westerlaken

Aan het woord Nancy Alosery van Laviesage. Het bedrijf is leverancier van zogeheten nutricosmetics. Ze werkt samen met Martine Westerlaken van de schoonheidssalon aan de Wilhelminalaan in Den Burg. "Ik ben hier eens in de drie maanden tot een half jaar. Met een scan meet ik de huiddikte van een cliënt. Bij mannen is de bovenste laag gemiddeld een millimeter, bij vrouwen iets dunner. Die dikte moet je weten om effectief te kunnen behandelen." Ze pakt de scanner en brengt die aan op de bovenarm. "Via ultrasoon geluid wordt de dikte gemeten", legt ze uit. Al snel verschijnt een scan van de huid op de computer. "Jouw huid is 0,9 millimeter, iets aan de dunne kant. Dat kan aan diverse zaken liggen. Of je rookt, wat je eet, of je stress hebt, hoe je slaapt, hoe je beweegt en ga zo maar verder." Nancy geeft advies over welke nutricosmetics ingezet kunnen worden om de huidlagen weer te herstellen, weerstand of stevigheid geven, maar ook wat men zelf nog kan doen. "Het is niet zo dat we een middeltje willen verkopen en mensen weer laten vertrekken. Er ligt namelijk ook een verantwoordelijkheid bij de mensen zelf. Wist je dat er veel minder voedingsstoffen in voedsel zitten dan vroeger. We willen altijd maar alles kunnen eten en houden geen rekening met seizoenen. Bovendien moet alles zo snel mogelijk opgekweekt worden. Dat gaat ten koste van essentiële stoffen. Wetenschappers onderschrijven dit ook. Met supplementen vullen we die tekorten weer aan."

Het lichaam neemt de voedingsstoffen op, maar in deze cyclus komt de huid als laatste. "Eerst gaan er ontbrekende stoffen naar de organen, hersenen en botten. Wat dan nog over is, gaat naar de huid. Maar door specifieke gezichtsmassages van Martine kun je de stoffen eerder op die plaats laten werken, waardoor er sneller en beter resultaat volgt." De nutricosmetics worden toegepast bij verschillende huidproblemen, van huidveroudering tot acne, zelfs kun je het merken aan haren en nagels. "Het is belangrijk dat je naar de cliënt luistert. Als iemand komt vanwege een pigmentvlek is dat hetgene wat we behandelen. Stel dat iemand een verouderde huid heeft, maar dat geen enkel probleem vindt? Wie zijn wij dan om daar iets van te vinden?" Nancy is 17 januari weer op Texel. "Niet alleen kunnen nieuwe mensen dan een meting laten doen. Ik heb dan vaak ook een afspraak met bestaande cliënten om te meten in hoeverre de huid al daadwerkelijk verbeterd is."

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Aanwezigheid van de pers werkt belemmerend om vrijuit te kunnen sprekenReageren!