Logo texelsecourant.nl
FiTT Texel
FiTT Texel (Foto: Job Schepers)
Gezond & Fit

Jubilerend FiTT nog altijd vol passie

  Gezondheid

25 jaar bestaat FiTT Texel dit jaar in zijn huidige vorm en de passie die er toen was, is er vandaag de dag nog steeds. Het uit negen medewerkers bestaande team, gaat iedere dag vol plezier aan het werk en de sfeer is uitstekend aan de Schoorwal in Den Burg.

"Toen ik begon als fysiotherapeut op Texel, 31 jaar geleden ook al bij deze praktijk die ik sinds 25 jaar dus mede-run, was men nog meer gericht op behandelen in plaats van preventie. Tegenwoordig probeer je klachten te voorkomen. We hebben een zeer uitgebreide fitnesszaal en een spinningruimte, waar jong en oud dagelijks trainen. De jongsten zijn een jaar of zestien, de oudste 91. Bij de groepstrainingen kijken we goed naar een groep die op elkaar aansluit. Oudere mensen willen overigens vaak niet pas 's avonds trainen, terwijl de mensen die nog niet met pensioen zijn, juist overdag vaak niet kunnen", vertelt Freerk Broekstra.

Trots laat hij de praktijk zien. Naast de twee sportzalen met kleedkamer zijn er nog een aantal behandelkamers. "Want naast het sporten, krijgen we natuurlijk ook nog altijd mensen voor behandelingen. Ondanks dat iedere therapeut zijn of haar eigen specialisme heeft, zijn we heel allround. Daardoor kunnen mensen doorgaans snel bij ons terecht. Ik denk dat dat wel één van onze kwaliteiten is. We hebben alles in huis. De spullen en de kennis", vertelt mede-eigenaar Bas Zuidema.

De sfeer zit er goed in. Als Remco Boogaard binnenloopt, wordt in het voorbij gaan snel een grap gemaakt en er wordt vrolijk gelachen. Het geeft de praktijk een huiselijke sfeer. "Ja, ondanks dat ik dit werk al zo lang doe, ga ik nooit met tegenzin naar het werk. Ik vind het nog steeds een prachtig beroep. Je werkt met zoveel verschillende mensen. Mensen zijn veel meer met hun gezondheid bezig tegenwoordig. Kijk maar naar de discussie rond roken, maar ook het belang van een half uur beweging per dag. Mensen met lichamelijk zware beroepen, komen zelf al hierheen omdat ze het lichaam soepel willen houden. Dit geldt overigens juist ook weer voor mensen die de hele dag achter een bureau zitten. Tegenwoordig weten mensen de fysiotherapeut ook makkelijker te vinden. Je kunt ons rechtstreeks benaderen en hebt geen verwijzing meer nodig van de huisarts. Uiteraard hebben wij indien het nodig is, goede contacten met de huisartsen. Bovendien hebben we ook korte lijntjes met het ziekenhuis", legt Freerk uit,

De hoofdvestiging van FiTT zit zoals genoemd in Den Burg, maar daarnaast heeft de praktijk ook nog dependances in De Cocksdorp en Oosterend. "En als mensen door wat voor reden niet in staat zijn om naar ons toe te komen, gaan we bij de mensen langs. Als mensen niet (meer) in staat zijn om zelfstandig te reizen bijvoorbeeld", vervolgt Freerk. Van preventie tot revalidatietraining, er zijn weinig onderdelen binnen het vakgebied waarvoor men niet bij FiTT terecht kan. "Als mensen fit willen blijven of willen voorkomen dat blessures terugkomen, kunnen ze hier terecht. Als men langdurige klachten heeft, blijf er niet mee doorlopen en maak een afspraak", besluit Bas.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!