Logo texelsecourant.nl
Foto: Jeroen van Hattum
Gezond & Fit

Zorgcoöperatie Texel Samen Beter

  Gezondheid

Zorgcoöperatie Texel Samen Beter streeft ernaar bij te dragen aan het welbevinden van alle inwoners van Texel.

"Wij doen dat vanuit de gedachte van de Positieve gezondheid. Positieve gezondheid gaat niet uit van de zieke, maar van de gezonde mens en wil de aanwezige mogelijkheden van iedere inwoner zo goed mogelijk tot hun recht laten komen. Daarom willen wij de eigen regie van mensen vergroten. Ook wie ziek, oud of verstandelijk beperkt is, kan zelf aangeven waar hij/zij behoefte aan heeft. Daarmee wordt gevoel van eigenwaarde vergroot en eigen initiatief aangemoedigd. De patiënt voelt zich dan serieus genomen en voelt zich alleen daardoor al beter."

Gezondheidsplein

"Gelukkig zijn er veel Texelse zorgverleners, die vanuit deze gedachte met hun cliënten omgaan. Wij maken deel uit van de coalitie Positieve gezondheid, samen met een aantal zorgaanbieders op het eiland. In dit overleg met deze zorgverleners kunnen wij elkaar wederzijds steunen en enthousiasmeren. Wij denken ook mee bij het oprichten van het nieuwe Gezondheidsplein. Daarnaast is preventie een belangrijke voorwaarde voor mensen om gezond te blijven.

Daarom ondersteunen wij ook graag initiatieven die gezond gedrag bevorderen. Zoals onlangs het project: Hoera het is vandaag, een fantastisch project, dat vanuit de gedachte van positieve gezondheid kinderen in aanraking brengt met een gezonde leefstijl, zonder belerend of prekerig te doen. Wie zich bewust is van de gevolgen van zijn gedrag kan zelfstandig keuzes maken, dat geldt voor jong en oud. Lees voor het volgen van onze activiteiten onze nieuwsbrief, die elke drie maanden uitkomt."

Texel Samen Beter

Texel Samen Beter is de Texelse coöperatie voor elke Texelaar die nu of straks zorg nodig heeft, voor zichzelf of zijn/haar beste maatje. Het doel: samen goede en betaalbare zorg op Texel realiseren en ervoor zorgen dat alle organisaties die dat leveren optimaal samenwerken.

Slimmer en beter

Leden van Texel Samen Beter kunnen de Texel Samen Beter polis afsluiten. Dit is de enige polis in Nederland waarin gebruikers, verzekeraars en zorgaanbieders samen kijken hoe het slimmer en beter kan.

Meer informatie op www.texelsamenbeter.nl, vragen zijn welkom op info@texelsamenbeter.nl.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!