Logo texelsecourant.nl
Nanda Meijer.
Nanda Meijer.
Gezond & Fit

Vitale Koers voor totaaloplossing

  Gezondheid

"Ik kijk naar de mens al geheel, dus naar het lijf, het hoofd en het hart. Dus niet alleen naar fysieke klachten, maar ook naar gevoel en leefstijl. Je kunt bijvoorbeeld willen afvallen, maar wat is de oorzaak van het overgewicht?", vertelt Nanda Meijer. Sinds kort is ze actief met haar bedrijf Vitale Koers.

Meijer is werkzaam vanuit Fysioteam, maar werkt ook op locatie. "Bij sommige mensen werkt een omgeving als de duinen of het strand bijvoorbeeld beter. Met Vitale Koers geef ik mensen een plaats voor een totaaloplossing. Soms zijn er klachten, waar geen duidelijke fysieke oorzaak aan ten grondslag lijkt te liggen. Je kunt hierbij denken aan hoofdpijn, rug- en buikklachten of vermoeidheid. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals voeding, stress of ergens werken waar je hart niet ligt. Eenzaamheid kan natuurlijk ook een factor zijn. Als we het hebben over voedingspatroon, gaan mensen vaak anders eten als ze alleen zijn."

Drukte hedendaagse maatschappij

In de drukte van de hedendaagse maatschappij krijgen steeds meer mensen te maken met een burn out, stress en/of slaapproblemen. "Als je na een lange dag thuiskomt, zijn daar nog het gezin, de sport en de rest van het sociale leven. Je kunt heel lang doorgaan, totdat het misgaat. Probeer die rust te pakken, leg ook die telefoon eens weg." Samen met de cliënt gaat Meijer op zoek naar de oorzaken van klachten en naar de oplossingen. "Nog belangrijker is het om de klachten te voorkomen. Diabetes 2 is daar een goed voorbeeld van, dit is om te keren maar mooier is het als je het kunt voorkomen. Als mensen merken dat ze klachten krijgen of zaken niet lekker lopen, is het belangrijk dat ze zo snel mogelijk aan de bel trekken.

Mijn werkgebied is heel breed. Van diverse hormonale problemen, zoals een trage schildklier en vrouwen die hinder ondervinden van de overgang tot mensen die zichzelf kwijt zijn. Ik heb twee opleidingen gevolgd, die van leefstijl-vitaliteitscoach en trainer hormoonfactor. Ik geef mensen advies en help ze middels coaching de regie in hun leven te krijgen. Alles moet in balans zijn. Ik werk niet alleen met particuliere cliënten, maar kan ook bedrijven ondersteunen bij de vitaliteit van medewerkers." Een samenwerking met Nanda begint altijd met een telefonische kennismaking en aansluitend een intakegesprek. "Vertrouwen is de basis voor iedere samenwerking."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!