Door oefening, zoals hier op het Texelse strand, beter leren ademhalen, onder leiding van Lijf &  Visie.
Door oefening, zoals hier op het Texelse strand, beter leren ademhalen, onder leiding van Lijf & Visie. Foto: Lijf & Visie

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Lijf & Visie: Werken aan je gezondheid

Gezondheid Gezond & Fit

Ademhalen gaat vanzelf. Maar verkeerd ademhalen kan allerlei problemen veroorzaken. Zoals goed ademhalen onze gezondheid juist stimuleert. Leren hoe je goed kunt ademhalen is één van de vele preventieve trainingen en workshops bij “Lijf & Visie”.

Lijf & Visie (vh Praktijk voor Fysiotherapie en Beweging), Wilhelminalaan 74, is een vertrouwd adres. Deskundige therapeuten staan vanuit een breed scala aan disciplines klaar om rug-, schouder-, nek- en andere klachten te behandelen. En die ook allerlei handvaten bieden om klachten te voorkomen.

Voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig heb je dat voor een groot deel zelf in de hand. Iedereen is verschillend, daarom bij Lijf & Visie veel persoonlijke aandacht en maatwerk. 

Sverre Eschweiler, teamleider voor het onderdeel Fit. “Je kunt onder deskundige leiding uiteenlopende trainingen en workshops volgen. Individueel, in kleine groepen of met wat meer mensen. We stellen een beweegplan op met persoonlijk en haalbare doelen. De trainer let op de juiste lichaamshouding en uitvoering van de oefeningen, zodat blessures tijdig voorkomen kunnen worden.”

Veel klachten zijn gerelateerd aan spanning. Stress hoort bij het leven, maar als het chronische vormen aanneemt, ontstaan problemen. Werkdruk en een overmaat aan prikkels zijn belangrijke oorzaken. Onderzoek leert dat iemand in de Middeleeuwen in een héél leven net zoveel prikkels had als wij nu in één dag. Sverre: “Elke keer als je een prikkel krijgt, doet dat iets met je ademhaling. Niet goed ademen veroorzaakt klachten, denk aan vermoeidheid. Het draait vooral om bewustwording. Door oefeningen krijg je grip op je ademhaling. Daar word je sterker en weerbaarder van.”

Lijf & Visie biedt voor beter ademhalen meerder workshops. In combinatie met de warmte- en/of koudetraining. Daarbij wordt het lichaam blootgesteld aan koude, in combinatie met yoga, ademhalings- en andere oefeningen, voedingsadvies, etc. Het geeft meer inzicht in het lichaam, een betere balans, rust, een beter immuunsysteem, minder stress, beter slapen, meer zelfvertrouwen en betere vetverbranding en gewichtsverlies

Beter leren ademhalen kan ook zonder ijsbad, door trainingen die zich specifiek richten op ademhaling. “Daarvoor gaan we bijvoorbeeld het strand op.”

Daarnaast een breed scala aan programma’s, individueel en in groepsverband, om fit te worden en te blijven.

Zoals de rug-, nek- en armtriatlon. Dit programma biedt de mogelijkheid om op effectieve wijze de belastbaarheid van rug of nek-arm te verhogen. Een individueel rugtrainingsprogramma in groepsverband van een jaar.

Bij Circuit training ga je in kleine groepen met een trainer zoveel mogelijk naar buiten. Met oefeningen om het lichaam te versterking en de conditie te verbeteren. Geen krachtsport, al zitten er wel krachtelementen in. Je hoeft er niet sterk voor te zijen, ook mogelijk met een fysieke beperking.

Meer informatie op www.lijfenvisie.nl/contact-texel.

Afbeelding
Bouw en installatie Thijssehuis voorlopig gegund Algemeen 3 uur geleden 19
Afbeelding
Word jij onze nieuwe dierverzorger? Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Deelnemers 'Pakje Kunst' in Novalishoeve Cultuur 5 uur geleden 2
Afbeelding
'Happy Single' in Cinema Texel Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Schouw sloten begint op 16 oktober Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Podcast Texel deze Week 21 september 2023 Algemeen 21 sep., 18:00
Afbeelding
Negen verenigingen op pad voor Grote Clubactie Algemeen 21 sep., 14:28 1
Afbeelding
Thijssehuis gaat definitief door Politiek 21 sep., 07:30 58