Logo texelsecourant.nl

Texel pleit voor behoud ziekenhuis

  Gezondheid

Burgemeester en wethouders van Texel hebben ook brief aan minister Schippers (Volksgezondheid) gestuurd met een verzoek de hartzorg in het ziekenhuis in Den Helder te laten blijven bestaan.

Texel ondersteunt het college van Den Helder dat eerder al een beroep op de minister en de Nederlandse Zorgautoriteit deed het ziekenhuis niet verder uit te kleden. Het ziet er naar uit dat de cardiologische zorg van Den Helder naar Alkmaar gaat.

Volgens het college van Texel is het voorbestaan van het ziekenhuis zeer belangrijk voor het eiland. "De reistijd van Texel naar Alkmaar bedraagt al snel 1,5 uur en zou ervoor kunnen zorgen dat goede en vooral tijdige zorg aan onze inwoners en bezoekers in het gedrang komt."

Het college wijst de minister erop dat Texel jaarlijks zo'n 900.000 bezoekers ontvangt die gemiddeld vier nachten op het eiland blijven en dat er ook nog veel dagjesmensen zijn.

De Noordwest Ziekenhuisgroep, waar de ziekenhuis in Den Helder en Alkmaar onder vallen, is op het moment het zogeheten locatieprofiel van het ziekenhuis in Den Helder aan het bekijken. Het bestuur liet eerder weten dat het nog een voornemen is om de hartzorg te verplaatsen.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!